Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Rooney nem nyugszik bele az eltiltásba

2011.10.16. 10:18

Wayne Rooney nem akarja elfogadni hárommeccses eltiltását, mindent megtesz, hogy mérsékeljék a büntetését. A tervei szerint Svájcba utazik, hogy személyes kihallgatást kérjen az UEFA-tól.

Rooney a Montenegro ellen játszott Európa-bajnoki selejtezőn piros lapot érően felrúgta Miodrag Dzudovicsot. Szándékos szabálytalanságáért az UEFA hárommeccses eltiltással büntette. Ha marad ez a büntetés, ki kell hagynia a 2012-es Eb csoportmeccseit.

Az UEFA szabályai lehetővé teszik, hogy a vétkes játékos, vagy a szövetsége személyesen fellebbezenek. Rooney most ezzel kíván élni.

Az Angol Futball Szövetség (FA) még nem kapta meg az írásos indoklást a hárommeccses eltiltásról, ennek ellenére Rooney és a szövetségi kapitány, Fabio Capello is készen áll arra, hogy fellebbezen, és Svájcba repüljön a meghallgatásra.

Capello abban reménykedik, hogy az UEFA megváltoztatja álláspontját, és nem előre eltervezett támadásnak ítéli Rooney akcióját. Ebben az esetben egy meccsel legalább csökkenne a büntetés.

Az FA-nak, ha megkapta az indoklást, három napja lesz, hogy eldöntse, él-e a fellebbezéssel. Ezután további hat napjuk lesz arra, hogy enyhítő körüléményeket találjanak, és benyújtsák kérelmüket.

Rooneyt nagyon megviselte az eltiltás, Alex Ferguson csak a 69. percben cserélte be, de nem ment neki szombaton a Liverpool ellen.