Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Fegyelmi eljárás a KTE futballcsapatánál

2011.10.17. 18:18

Fegyelmi eljárást indított a klubon belül az NB I.-es Kecskeméti TE vezetősége azután, hogy múlt szerdán a Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen több játékos isegyszerre elhagyta a pályát.

Az akció a meccs 30. percében történt, a hangosbemondó hasmenéssel magyarázta a futballisták távozását, ám egy perccel később visszatértek és folytatódott a játék. Információk szerint a játékosok így tiltakoztak elmaradt bérük miatt.

”A klub által megindított vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek és nyilatkozatok alapján megállapítást nyert, hogy előre megbeszélt akcióról volt szó és nem hasmenésről - áll az egyesület honlapján közzétett nyilatkozatban. - Szintén kiderült, és ezt a tényt a televíziós felvételek is alátámasztják, hogy voltak, akik semmit vagy keveset tudtak a tervről és voltak, akik a levonulásra ki voltak jelölve és azt vállalták is. A készülő akcióról a játékvezető is tudott, mert a mérkőzés előtt Tomislav Sivic és Balogh Béla felkereste őt és egyeztettek arról, hogyan lehet lebonyolítani az előre kitervelt akciót.”

A mérkőzés videofelvételét és az elkészült jegyzőkönyveket a Magyar Labdarúgó Szövetség is bekérte, amelyek alapján a kedden ülésező fegyelmi bizottság dönt arról, indítanak-e hivatalos eljárást.