Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A rendőrség nyomoz a pécsi bundaügyben

2011.10.18. 18:20

Nyomozást rendelt el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az október 5-ei Siófok-Pécsi MFC labdarúgó Ligakupa-mérkőzéssel kapcsolatban felmerült fogadási csalás ügyében.

A rendőrség kedden a police.hu internetes oldalon közölte, hogy a gazdasági vesztegetés bűncselekmény gyanúja miatt induló nyomozást a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytatja le.

A PMFC október 3-án hivatalos honlapján tájékoztatott arról, hogy a meccs eredményének befolyásolására próbálták rávenni Törtei Tamást, a Pécs futballistáját, aki erről későn szólt a klub vezetőinek, ezért felfüggesztették az edzések látogatása alól.

Az egyesület szerint Törtei a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzatával, valamint a PMFC házirendjével és etikai szabályaival ellentétesen cselekedett, mert az esetet nem azonnal jelezte a klub vezetőségének, sőt, mielőtt ezt megtette volna, egyik játékostársának is beszámolt a megkeresésről.

A futballistától a honlap beszámolója szerint azt kérték, hogy csapattársait bevonva próbálja meg úgy befolyásolni a mérkőzés alakulását, hogy a találkozót a pécsi csapat elveszítse. A pécsi szakvezetés ezért belső vizsgálatot folytat, és az ügyről hivatalosan is tájékoztatta az MLSZ-t.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi- és sajtóirodájának vezetője az üggyel összefüggésben korábban azt mondta, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket és a hatósághoz fordulnak. „A Pécsi MFC valóban tájékoztatta az MLSZ-t a történekről. A klub az eddigi dokumentumok alapján minden tekintetben a szövetség előírásainak megfelelően járt el. Ugyanakkor az ilyen ügyekkel előbb a hatáskörrel rendelkező hatóságoknak kell foglalkozniuk" - nyilatkozta Borbély Zoltán.