Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Üvegdobásért kapott felfüggesztett két futballszurkoló

2011.10.18. 17:57

Garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek két miskolci futballdrukkert, akik egy nyíregyházi mérkőzés előtt üveggel dobálták meg a hazai csapat szurkolóit; a  Nyíregyházi Városi Bíróságon kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

A 18 és 19 éves fiatalt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a bíróság, amely az elsőrendű T. Gergőre 1 év 6 hónap, H. Edgárra 1 év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet végrehajtását mindkettejük esetében 2-2 évre felfüggesztették.

Az október 8-án rendezett Nyíregyháza-Szeged mérkőzés előtt a szegediekhez csapódott a két miskolci. A szegediekkel együtt szidalmazták a hazai drukkereket, majd az elsőrendű vádlott egy sörösüveget dobott a kerítésen át a stadionban lévő nyíregyházi szurkolók felé. Az üveg a szurkolók között a földre esett és széttört.
A másodrendű vádlott szintén hangoskodott szurkolótársaival, és egy borosüveget hajított a nyíregyháziak felé, a palack a földre esve széttört.

Senki nem sérült meg; a két dobálózót a meccs biztosítására érkezett rendőrök lefogták, majd őrizetbe vették.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított vádlottak közül T. Gergő elismerte bűnösségét. Vallomásában elmondta, hogy az üveget ugyan eldobta, de senkinek sem akart sérülést okozni. Társa a tárgyalás során végig tagadott, állítása szerint nem volt nála semmilyen üveg. A bíróság elutasította védekezésüket, és az intézkedő rendőr vallomását fogadta el.

A bíróság úgy indokolt: csak a véletlenen múlt, hogy az eldobott üvegek senkit sem találtak el,és nem lett belőle súlyos sérülés.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védelem az elsőrendű vádlott esetében enyhítésért, míg a másodrendűnél felmentésért nyújtott be fellebbezést. A büntetőper a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon folytatódik.