Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

A szurkolóknak háború lesz a Fradi-Újpest

2011.10.21. 12:45
Az év meccse jön: férfias játék lesz, a szurkolóknak viszont háború – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a hétvégi Ferencváros-Újpest előtt a két csapatkapitány.

Rósa Dénes és  Balajcza Szabolcs a szurkolótáborok készülődését látva egyetértett abban, számukra több lesz a meccs, mint férfias küzdelem a pályán. A kapitányok az eredményére nem mertek számszerűen tippelni, ám mindketten egyértelműen győzelmet várnak.

A szurkolók lelkesedését és indulatait a csapatok játékos-vezérei egy határig képesek csak kezelni, „utána viszont már nem, ha elfajulnak a dolgok” - mondta Balajcza. Ehhez Rósa annyit tett hozzá: szerencsére az utóbbi derbiken kulturált és békés volt a biztatás.

A Ferencvárosnál „az önbizalomért jócskán tesz Détári Lajos edző, aki próbálja pozitívan beállítani a társaságot, persze nehezebb a dolgunk olyan helyzetben, amikor pontokban mérve igencsak lemaradtunk”. Balajcza elmondta: az újpestiek játéka hullámzó, hiszen utolsó három hazai meccsükön 12 gólt rúgtak, ám idegenben csak egy pontot szereztek eddig.

A Fradinál a csapatkapitány szerint egy ideje már minden rendben van az anyagi háttérrel, az UTE kapusa pedig jelezte, az új belga tulajdonostól sok mindenre ígéretet kaptak, megnyugodtak. „A bizonytalanság meglátszott a hangulaton sajnos, de a derbire válságban is egész másképp készültünk volna”.

A Fradi keretébe visszavett idegenlégiósokról Rósa elmondta: a kizárásról és a visszafogadásról szóló döntéseket a vezetőség hozta, a két focista tudásával nem volt baj, inkább a hozzáállásukkal, de a száműzetésük „megtűrt személyként rádöbbentette őket a hibáikra és előnyükre változtak”.