Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Sokk után nyert az EL-ben a Birmingham

2011.10.21. 11:28

A Birmingham City játékosa, Pablo Ibanez a csütörtöki Anderlecht elleni Európa Liga mérkőzésen a 83. percben összefejelt Joseph Akpalával. Hét percig ápolták, addig a játék is állt.

A sérülése súlyosnak tűnt, az eszméletét is elvesztette rövid időre. Hordágyon, oxigénmaszkkal az arcán vitték le a pályáról, a játékot nem is tudta folytatni. Csapattársa, Guirane N'daw el is sírta magát, annyira megijedt a látványtól.

Ibanezt a pályán ápolják
Ibanezt a pályán ápolják

„Mindig a legrosszabbtól félünk, ami ilyen baleseteknél történhet. Azt hiszem, Pablo négy percig nem volt eszméleténél. Guirane-t is le kellett nyugtatnom" - mondta Chris Hughton, a Birmingham menedzsere.

A játék az ápolás után folytatódott, Akpala vissza tudott térni a pályára. A mérkőzés a hosszabbításban dőlt el, Chris Wood 100. percben rúgott góljával nyert 2-1-re a Birmingham.

Ibanez sérülése az eszméletvesztése ellenére nem súlyos. „Megkönnyebültünk, hogy már jól van, és hamar visszatérhet futballozni. Ma két eredményre lehetünk büszkék, a gólunkra és arra, hogy ő rendben van" - nyilatkozta a menedzser a meccs után.