Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

A bíró nyakát szorongatta a futballista

2011.10.24. 10:31

Megint bíróverés történt egy alacsonyabb osztályú futballbajnokin, ezúttal a Vas megyei Pankaszon, ahol a megye III. osztályú meccsen a Szalafő volt a vendég, írta a vasifoci.hu. Az emberelőnyben 3-2-re vezető vendégcsapat egyik csatára, egy meg nem ítélt szabadrúgás miatt támadt a bíróra, előbb verbálisan. Miután a játékvezető ezért kiállította, utána futott, vállal fellökte és nyakát kezdte el szorongatni. Samu Ferenc játékvezető – miután magához tért –, a 85. percben lefújta a meccset.

A szemtanúk szerint egyáltalán nem volt benne a meccsben a támadás, sőt értelmetlen is volt, hiszen a vendégek 31 éves csatáránál egy már megnyert meccsen, néhány perccel a vége előtt szakadt el a cérna.

Az október elején történt békési és Győr-Sopron megyei bíróverések után határozott úgy az MLSZ elnöksége, hogy ha a jövőben bármilyen osztályú mérkőzésen atrocitás ér egy bírót, akkor az MLSZ és területi igazgatósága haladéktalanul büntető feljelentést tesz, továbbá fegyelmi eljárást kezdeményez az elkövető ellen.

A játékvezető – az új MLSZ-rendelkezés értelmében - kihívta a rendőrséget. A játékos adatait rögzítették, információnk szerint a megyei igazgatóság – ragaszkodva az előírtakhoz – hétfőn feljelentést tesz a játékos ellen, akire még fegyelmi eljárás és valószínűleg eltiltás is vár, annak ellenére, hogy elnézést kért a tettéért a játékvezetőtől.