Hedvig
4 °C
15 °C
222 886 szavazat
277 142 szavazat

Ferguson: Ez a legrosszabb eredmény pályafutásom alatt

2011.10.24. 10:52

Történelmi vereséget szenvedett vasárnap a Manchester United az Old Traffordon, ráadásul éppen a városi riválissal, a Manchester Cityvel szemben. Nyolcvan éve nem esett meg ekkora szégyen az MU-val hazai pályán. 1930. szeptember 30-án a Huddersfield Town 6-0-ra nyert a Manchester United otthonában, amely akkor négy nap alatt két súlyos vereséget szenvedett, később a Newcastle-től kapott ki 7-4-re.

A legöregebb City-drukkerek sem emlékezhetnek már, hiszen 85 éve fordult elő, hogy csapatuk ekkora bravúrt érjen el. Legutóbb 1926. január 23-án győzött hasonló arányban a United ellen, idegenben.

Sir Alex Ferguson, akinek hasonló nagy verésben még nem volt része szomorúan így nyilatkozott: „Ez a legrosszabb eredmény pályafutásom során. Szörnyű vereség volt. Valahol akkor dőlt el a meccs, amikor Jonny Evanst kiállították. Bár tíz emberrel is támadásban tudtunk maradni, de a védelem ekkor már sokszor csődöt mondott.”

„Azt hittem, vannak annyira tapasztaltak, hogy ilyen támadások mellett a kontrákra is tudnak figyelni, de most nem tudtak józanul dönteni, az egész társaság borzasztó rossz napot fogott ki. Azt gondolom, ezzel még semmi sem dőlt el. Igaz a City öt ponttal elment, de vissza fogunk jönni. Soha nem voltam még olyan csapat tagja, amely 6-1-re kapott volna ki. Azt hiszem, az egy komoly kihívás nekem, hogy ezek után talpra álljunk.”

A győztes csapat legjobbja a sokat kritizált Mario Balotelli volt. A 21 éves csatár duplázott, első találata a tízedik angliai pályafutása alatt, idén már öt gólnál tart. Ő a kilencedik olasz futballista, aki már legalább 10 Premier League-gólt szerzett – a rekordot Paolo Di Canio tartja 67-tel.

Edzője, Roberto Mancini is dicsérte játékosát: „Ez Mario - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón mosolyogva. - Őrült, de én szeretem, mert jó srác. A kora a probléma. Tud butaságokat csinálni, de játékosként kivételes képességei vannak. Az ő és a futball érdekében is remélem, hogy megváltozik, és egy napon a világ legjobbjai közé tartozik majd, mint Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo.”

A Manchester Unitednek ezzel a veréséggel egy hosszú sorozata is megszakadt. 2010. április 3-án, a Chelsea-től elszenvedett vereség óta először kapott ki az Old Traffordon. Azóta 38-ból 34 tétmeccset megnyert, csak négyszer – a Rangers, a Valencia és a Basel elleni BL-, valamint a West Bromwich elleni PL-meccsen játszott döntetlent.