Eltiltották a bundázásra kért pécsi játékost

2011.10.25. 20:21

December 31-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Törtei Tamást, a Pécsi MFC játékosát az MLSZ fegyelmi bizottsága.

A PMFC október 3-án tájékoztatott arról, hogy az október 5-i, Siófok elleni Ligakupa-mérkőzés eredményének befolyásolására próbálták rávenni futballistáját, aki az esetről későn szólt a klub vezetőinek, ezért felfüggesztették az edzések látogatása alól. Az egyesület szerint Törtei az MLSZ szabályzatával, valamint a PMFC házirendjével és etikai szabályaival ellentétesen cselekedett, mert az esetet nem azonnal jelezte a klub vezetőségének, sőt, mielőtt ezt megtette volna, egyik játékostársának is beszámolt a megkeresésről.

A játékostól azt kérték, hogy csapattársait bevonva próbálja meg úgy befolyásolni a mérkőzés alakulását, hogy a meccset a pécsi csapat elveszítse.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a múlt héten nyomozást rendelt el a meccsel kapcsolatban felmerült fogadási csalás ügyében. 

Figyelmeztetést kaptak a hasmenéses kecskemétiek

A fegyelmi bizottság döntést hozott a Kecskemét-Paks Ligakupa-mérkőzésen történt levonulás ügyében: a kecskeméti klubot és a játékvezetőt nem marasztalták el, a hazai futballisták viszont írásbeli, Tomislav Sivic vezetőedző pedig szóbeli figyelmeztetésben részesült - értesült a kesport.hu.
Az október 12-i meccsen a hazai játékosok a 30. percben levonultak a pályáról hasmenésre hivatkozva , később azonban kiderült, azért hagyták el a játékteret körülbelül egy percre, hogy elmaradt járandóságuk miatt tiltakozzanak. Az fb berendelte meghallgatásra Sivicet, Balogh Béla csapatkapitányt, a levonuló hét játékost, Kovács Gábor játékvezetőt és a klub képviselőjét. A kesport.hu információi szerint a bizottság úgy döntött, hogy a kecskeméti klubot nem marasztalja el, mivel a vezetők nem tudtak az akcióról, így azt megakadályozni sem tudták volna. Kovács Gábor játékvezető sem kapott büntetést, mert a grémium szerint tőle csak azt kérdezték meg a mérkőzés előtt, hogy mi a teendő, ha egy vagy több játékosnak hasmenése van.
A levonuló hét játékos azonban írásbeli, a vezetőedző pedig – mivel tudott az előre kitervelt akcióról, de azt nem jelezte senkinek – szóbeli figyelmeztetést kapott. A honlap szerint a klubon belül továbbra is folyik a fegyelmi eljárás, amelynek egyelőre nincs eredménye. 


  • Hírek
  • Bankszámla