Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Tévez 200 millió forintot bukott a hisztijén

2011.10.26. 11:17

Carlos Tévezt négyheti fizetése, azaz 600 ezer angol font megvonásával büntette a Manchester City labdarúgócsapata a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tanúsított magatartásáért.

Az angol bajnokságban vezető City fegyelmi testülete közel egyhónapos vizsgálat után hozta meg döntését, miután bizonyítottnak találta, hogy az argentin csatár Roberto Mancini vezetőedző kérése ellenére sem volt hajlandó csereként pályára lépni a 2-0-ra elveszített szeptember 27-i müncheni meccsen.

A vizsgálatot folytató bizottság szerint a futballista öt pontban szegte meg szerződését, melyben többek között az is benne van, hogy mindig kötelező játszania csapatában, ha erre kiválasztják.

A bizottság kedden két hétre el is tiltotta a támadót, ám ezt Tévez már letöltötte, így ma már az edzéseket látogathatja, és ha Roberto Mancini úgy dönt, akár játszhat is. Ugyan a bajorok elleni meccs után az olasz szakember úgy fogalmazott, hogy Tévez pályafutása a csapatnál véget ért, kedden a csatár tanácsadója úgy nyilatkozott, hogy félreértették Mancini szavait.

Közben az argentin futballista, jogi tanácsadóira hallgatva arra készül, hogy becsületsértésért beperli az edzőt, Roberto Mancinit. Téveznek 14 napja van a fellebbezésre.

"Akár a világ végéig folytatjuk ezt a harcot, elhárítunk minden vádat, és megvizsgáljuk a jogi lépések lehetőségét Mancini ellen" - jelentette be a játékos menedzsmentje.  • Vennék
  • Hírek