Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A ManCity megfelezte Tévez büntetését

2011.10.28. 10:36
Az angol hivatásos futballisták szervezetének (PFA) nyomására a klub 600 ezerről 300 ezerre csökkentette az összeget.

A PFA szerint a Manchester City vezetősége igazságtalanul büntette meg Carlos Tévezt, a klub argentin válogatott csatárát.

A Premier League első helyén álló egyesület vezetői arra kérték a PFA-t, hogy hagyják jóvá a csatár büntetését: Téveznek kétheti béréről (körülbelül 300 ezer font) kell lemondania, mert a klub szerint nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Gordon Taylor, a PFA egyik vezetője viszont védelmébe vette a futballistát, úgy indokolt: a bizonyítékok alapján Tévez nem tagadta meg a játékot. A fizetésmegvonás mellett kedden két hétre el is tiltották a támadót, ám ezt Tévez már letöltötte, így az edzéseket látogathatja, és ha Roberto Mancini úgy dönt, akár játszhat is.

Ugyan a Bayern elleni meccs után az olasz szakember úgy fogalmazott, hogy Tévez pályafutása a csapatnál véget ért, kedden a csatár tanácsadója úgy nyilatkozott, félreértették Mancini szavait. Tévez szerda délután közölte, pert fontolgat az olasz vezetőedző ellen rágalmazás miatt.

A klub fenntartja, hogy csak akkor adja el a légióst a januári átigazolási időszakban, ha megfizetik a 40 millió fontos árát. A játékos szerződése még csaknem három évig él.