Szabina
-2 °C
15 °C

Felfoghatatlan, semmi előjele nem volt

2011.10.31. 11:31
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkársága is saját halottjának tekinti Albert Flóriánt.

Az 1941. szeptemberben 15-én született, vagyis a nemrégiben múlt hetvenéves Albert Flórián halálhíre egykori csapattársát és a korábbi MLSZ-elnököt is megdöbbentette.

„A legjobb barátomat és a legnagyobb ellenfelemet veszítettem el. A Farkas Jancsival is hatalmas cimborák voltak, a lehető legnagyobb király volt. Teljesen letaglózott a hír, még most sem hiszem el, a műtétje után még azt mondták minden rendben van. Soha semmi baja nem volt, most meg ilyen hirtelen” – mondta Mészöly Kálmán az MTI-nek, aki szintén idén ünnepelte hetvenedik születésnapját.

„Lesújtott a hír, képtelen vagyok magamhoz térni, annyira mellbe vágott. Ha valakiről, hát róla tudtam volna a leginkább elképzelni, hogy száz évig fog élni. Teljesen jól volt szeptemberben, egészségesnek láttam, eszembe nem jutott volna, hogy rövidesen éppen ő fog elmenni közülünk. Felfoghatatlan, mert semmi előjele nem volt e tragédiának, a múlt heti operáció után is úgy állt a helyzet, hogy jól van, sikeres műtéten jutott túl” – ezek már Szepesi György szavai voltak.

"A legnagyobb fradistát veszítettük el - nyilatkozta Lipcsei Péter, aki összesen 648-szor lépett pályára zöld-fehér mezben, ezzel a klub örökranglistájának vezetője. Amikor tavaly május 18-án Lipcsei megdöntötte a legendás Sárosi György rekordját, éppen Albert köszöntötte őt a Pápa elleni bajnoki mérkőzés előtt. - Óriási fájdalmat érzek, 21 éve ismertem már Flóri bácsit, sajnos soha nem adatott meg nekem, hogy lássam őt játszani. Nap mint nap találkoztunk, bejártam az irodájába, nagyon közel állt hozzám."