Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

A magyar válogatott hozta a kötelezőt

2011.11.11. 20:20 Módosítva: 2011.11.11. 23:01

Idei utolsó hazai mérkőzését játszotta a magyar válogatott a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt. A meccsről a közvetítést itt olvashatja el. A Liechtenstein ellen 5-0-ra megnyert találkozón a magyarok kezdtek jobban, és már a tizedik percben megszerezték a vezetést.

Dzsudzsáknak először sikerült elvinnie a labdát bal oldalon, beadását egy kicsit visszafelé ugorva Priskin Tamás fejelte vissza a kapu hosszú oldalába.

A következő gólig általában kapkodó és pontatlan játékot láthattunk, sem Gera, sem Dzsudzsák nem tudott vezetőjévé válni a csapatának. Juhász Roland olykor előremerészkedett, de ő sem volt eredményes.

Tőzsérnek voltak egyedül olyan mozdulatai, amikből látható volt, hogy játékban van, tudott mit kezdeni a labdákkal. Aztán a 20. percben Tőzsér 28 méterről megkínálta a kapust egy kemény lökettel, aki a labdát csak kiütni tudta, éppen Priskin elé, aki belőtte második találatát.

A meccs első félidejében a magyarok hol koncentrálva, hol teljesen szétszórtan játszottak. A második félidőt viszont a teljes nihil jellemezte, az első 10 percben magyarok nem jártak a liechtensteini kapu közelében sem.

A négy csere jól jelezte, hogy Egervári a csapattal ellentétben nem veszi félvállról a meccset. Dzsudzsák ambíciójából mit sem veszített, a végig lelkesen játszó dagesztáni sztár egy gyönyörű emeléssel szerezte meg a csapat harmadik gólját.

Koman három perccel később egy visszafejelt labdát belsőzött az üres kapuba. Ekkor úgy tűnt, hogy a magyaroknak megjött a gólkedve, percenként alakították ki a helyzeteket, a csereként beállt Németh Krisztiánnak több hatalmas helyzete volt. Végül a bresciai Feczesinnek sikerült a gólszerzés közelről.

"Bíztató jeleket láttunk, néhányan éltek a lehetőséggel, de voltak halványabb teljesítmények is a mai nap folyamán. Leült a mérkőzés a találkozó egyes időszakaiban, de ez a liechtensteini csapat szoros mérkőzéseket játszott a skótokkal vagy a litvánokkal is, ugyanakkor a minőségi fölényünk megvolt az összecsapáson. A végén talán egy kicsit túl lezserek is voltunk, de elégedetlenek semmiképpen sem lehetünk." - értékelte a találkozót Egervári Sándor.

A magyar csapat a jövő kedden Lengyelországban lép a pályára.

Jegyzőkönyv:

Magyarország-Liechtenstein 5-0 (2-0)
Puskás Ferenc Stadion, 28 ezer néző, v.: Pavel Cristian Balaj (román)
gólszerzők: Priskin (10., 20.), Dzsudzsák (76.), Koman (79.), Feczesin (89.)
sárga lap: Rechsteiner (51.), Burgmeier (60.)
Magyarország: Bogdán Ádám (Király Gábor, 81.) - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt (Vanczák Vilmos, 62.), Juhász Roland, Kádár Tamás - Gera Zoltán (Czvitkovics Péter, 70.), Hajnal Tamás (Koman Vladimir, 63.), Tőzsér Dániel (Elek Ákos, 63.), Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás (Németh Krisztián, 62.), Feczesin Róbert
Liechtenstein: Peter Jehle (Cengiz Bicer, a szünetben) - Michael Stocklasa (Ivan Quintans, 64.), Martin Rechsteiner, Yves Oehri, Martin Stocklasa - Franz Burgmeier, Martin Büchel (Sandro Wieser, a szünetben), Nicolas Hasler (Lucas Eberle, 88.), Michele Polverino - Thomas Beck (Fabian Eberle, 84.), Mario Frick (Mathias Christen, 83.)