Félúton a guillotine a Chelsea-edző fejéhez

2011.11.24. 11:01

A Chelsea vezetett, mégis kikapott Leverkusenben, ráadásul az utolsó percben. A Mourinho utódjaként kikiáltott portugál edzőnek így már nem csak a bajnokságban, hanem a BL-ben is magyarázkodnia kell a ciki eredmények miatt. Ha a Chelsea nem nyer, vagy nem játszik 0-0-s döntetlent a Valenciával az utolsó fordulóban, akkor nem jut a legjobb tizenhat közé.

000 DV1082208
Fotó: Patrik Stollarz

"Kritikus pillanatok ezek a csapatnak, most a szurkolóinkra is szükségünk van. Jól játszottunk, de két pontrúgás után gólt kaptunk. A játékosok bizalma nem túl nagy, elvárják tőlem, hogy inspiráljam őket. Ez az én feladatom" - mondta Villas-Boas, aki már a meccs előtt megjegyezte, ilyen eredményekkel nem húzhatja sokáig. Utóbbi öt meccséből hármat veszített a csapat.

A tavaly Portóban mindent megnyerő szakembert nem azért szerezték meg Londonba 33 millió fontért, hogy szűk fél év után kirúgják, de ha nem sikerül továbbjutnia a BL-csoportból, vagy a következő bajnokikon botlik, bármi lehetséges.

A Barcelona a Milant verte 3-2-re Olaszországban, Guardiolát és volt sztárját, Ibrahimovicot próbálták a meccs alkalmából összeugrasztani, de ez nem jött össze. "Nem mondok semmit, mert nincs értelme, az csak újabb részt szolgáltatna ehhez a szappanoperához" - nyilatkozta a Barca-tréner. Ibrahimovic sem ment bele a sajtócsapdába, elismerte, hogy a legjobb csapattal játszottak, sajnálja, hogy két gólt lőttek, mégsem nyertek.

A Milan második egyenlítő gólját - nem is akármilyet - szerző Kevin-Prince Boateng szerint is a világ legjobbjaival játszottak szerda este, lényeg, hogy megvan a továbbjutás. "Jól éreztük magunkat, a játék is ment, az egyetlen rossz pont, hogy kikaptunk. A legjobbakat a lehető legnagyobb erőfeszítésre késztettük."  • Hírek
  • Bankszámla