Piroska
-2 °C
5 °C

Már csak velünk nem akar senki futballozni

2011.12.06. 16:01 Módosítva: 2011-12-06 16:08:48

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezői közül már csak a magyar érdekeltségű D csoportnak nincsenek meg az időpontjai. A többi nyolc csoportban már egytől-egyig megegyeztek, a helyszínek értelemszerűen nincsenek meg, de az időpontokat szentesítették.

A D csoport

Magyarország ellenfelei Hollandia, Törökország, Románia, Észtország, Andorra.
A vb-ezüstérmes hollandok Eb-résztvevők, a törökök, észtek pótselejtezőn buktak el, a románok párszor alulmúlták önmagukat, és csak harmadikok lettek az ősszel befejeződött csoportban.

A FIFA november végéig adott időt a megegyezésre, ezt később meghosszabbította december 15-ig - tudtuk meg az MLSZ-től.

A D-csoportban érdekelt hat válogatott képviselői még októberben összeültek Amszterdamban, akkor ugyan közel volt a megegyezés, de végül - legalábbis a hollandok szerint - a románokon elbukott.

Románia ugyanis semmiképp sem szeretett volna márciusban játszani. Velünk viszont nagyon szívesen játszottak volna júniusban. Magyarország ellenben hagyományosan épp ettől az időponttól irtózik, júniusra már csak könnyebb meccseket szokott lekötni.

Egervári kapitány a hollandokkal szeretett volna kezdeni, és velük befejezni. Ha nincs megegyezés, ami elég valószínű, akkor a FIFA fogja beosztani januárban a meccsek sorrendjét, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kell.

A 2018-as vb előtt a nemzetek már nem egyezkedhetnek, a csoportokkal együtt az időpontokat is sorsolják.