Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Messi eddig Casillasnak rúgta a legtöbbet

2011.12.10. 10:43

A Barcelona kétszeres aranylabdás támadója 202 gólnál jár a klubnál, ebből tizenhármat lőtt a Real Madridnak. A világ egyik legjobb kapusának tartott Iker Casillasnak tizenöt meccsen lőtt ennyit.

Messi 2007. márciusában kezdte, egy mesterhármassal. Az utolsót már a hosszabbításban szerezte, mindegyik találata egyenlítést ért, így jött ki a végére a 3-3. A harmadik csodálatos volt, tipikus messis forgatókönyv: keresztbe elvitte a védők előtt, olyan ütemben tolt a labdán, amire mozdulni sem lehet, aztán be a hosszúba.

A következő góljára 2008. decemberéig kellett várni, 2-0-ra nyertek, ő a másodikat szerezte a 90. percben. Egyedül vihette Casillasra a labdát, átemelte, az érkező Cannavaro csak a kapufát találta el.

Következő év májusában idegenben ütötték ki Casillasékat, hatot lőttek Madridban. Messi a harmadikat és az ötödiket szerezte.

2010. áprilisában újra nyerni tudtak Madridban, Messi Xavi zseniális passza után talált be, 2-0 lett a vége.

Idén áprilisban a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkoztak, Madridban 2-0-ra nyert Guardiola csapata, mindkettőt Messi szerezte.

A második pályázhatna az év góljára is, Busquets labdájával indult meg, négy madridid rázott le, mielőtt elgurította volna Casillas mellett.

A visszavágón tizenegyesből szerzett vezetést, amit Ronaldo ugyancsak büntetőből egyenlített ki.

Idén a spanyol Szuperkupa döntőjét is ők játszották, Messi az első, madridi meccsen is betalált, 2-2 lett a vége.

A visszavágó nagy játékot hozott, két gólt is szerzett,3-2-re nyertek.

 

Melyik a legszebb?

A második legtöbbet a sevillás Palop kapta Messitől, neki tizenegyet rúgott. A harmadik helyen a racingos Toño áll, ő kilencet kapott.

A legtöbb gólt kapó kapus Casillas ugyan, de a legtöbbet kapó csapat nem a Real Madrid, hanem a városi rivális Atletico. Messi eddigi pályafutása alatt már tizenhetet szerzett ellenük.

Három olyan csapat van, amelyek ellen játszott, de nem talált be: a Cádiz, a Murcia és a Xerez, a nagyobb csapatokkal szemben tehát összességében jobban megy neki.

Az őszi Clásicót este tíz órától rendezik, Casillas és Messi is a pályán lesz.