Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Mourinho: Szerencséjük volt

2011.12.11. 13:51
A Barcelona 3-1-re verte a Madridban a Realt, a szuperrangadó főszereplői másként értékelik a szombat éjszakai meccset.

 A Real egy kapushibából már a 22. másodpercben vezetést szerzett, de a 30. percben a kiugró Sanchez egyenlített, majd a szünet után a 600. Barca-tétmeccsét játszó Xavi távoli lövése megpattant Marcelón (1-2), a 66. percben pedig Fabregas fejesgóllal állította be a végeredményt.

"A szerencse fontos szerepet játszott, 1-0 után Ronaldo olyan helyzetet hagyott ki, amelyet máskor nem, ha belövi, más lett volna a meccs. Aztán az ellenfél egy megpattanó lövéssel jutott előnyhöz" - elemezte a meccset Jose Mourinho. "1-2-nél is volt esélyünk, mire kaptunk még egy gólt, ami szétzilált bennünket, onnantól ott volt a pszichés előny, és a saját, sokérintéses játékukat játszották. Szóval ez a szerencse meccse volt, de nem akarok semmit elvenni a Barcelonától. Szomorúak, de nyugodtak vagyunk, mindkét csapatnak 37 pontja van, mi eggyel kevesebb meccset játszottunk, úgyhogy jó esélyünk van, hogy az élről menjünk a karácsonyi szünetre."

A portugál edző szerint Messit az első félidő végén második sárgával ki kellett volna állítani: "Nálam ez kiállítás volt, de a bíró közelebb állt, és jobban látta."

Pep Guardiola nem becsülte túl a 3-1-et: "Az első 15 percben mutatott játékukért gratulálok nekik, és nem hiszem, hogy a Madrid megtörik ettől a vereségtől. Ők vezetik a bajnokságot, és novemberben vagy decemberben nem lehet senkit bajnoknak kikiáltani. Ami Victor Valdes kapushibáját illeti, utána remekül védett, ez is mutatja, hogy milyen erősek vagyunk még akkor is, amikor a Real Madrid az ellenfél" - mondta a Barcelona edzője.

A Barca-játékosok lelkesebbek voltak, Fabregas szerint az első félidő nehéz volt, de a másodikban fantasztikusan játszottak. Piqué is így látta: "A 10. percig fel sem tudtunk állni, annyira jöttek, de bíztunk magunkban." Xavi ennél is egyértelműbben fogalmazott: "Sokkal jobbak voltunk. Csodálatosan játszottunk."

Ez volt a két csapat 216. tétmérkőzése: 85. Barcelona-, 86 Real-győzelem mellett 45 döntetlennel állnak. Guardiola 2008-as kinevezése óta a katalánok még nem kaptak ki a Santiago Bernabeu Stadionban. A madridiak bajnokin utoljára 2008. május 7-én tudták legyőzni a Barcelonát.