Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mourinho: Nincs kisebbrendűségi érzésünk

2011.12.13. 12:21

José Mourinho clásico-mérlege Pep Guardiolával szemben nagyon gyenge. Eddig nyolc egymás elleni meccsükön a Real Madrid csak egyszer nyert. Mourinho szerint ezen nem kell sajnálkozni, az a lényeg, ki nyeri a bajnokságot.

A Real Madrid kedden este a harmadosztályú Ponferradinával játszik a spanyol kupában. Mourinho hétfői sajtótájékoztatóján csak erről a meccsről akart beszélni, de elkerülhetetlen volt, hogy a Clásicóra is visszatekintsen.

Mourinho úgy hiszi, a Barcelona ellen elvesztett mérkőzés nem lesz hatással csapata teljesítményére: „A különböző versenyeken különbözően is viselkednek a csapatok. A kupában mindenki egyenlő. A bajnokságban csak a tabella számít, ahol most egyenlően állunk, azzal együtt, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk. Tudom, hogy az ellenfelünk sokkal motiváltabb lesz, ezért komoly ellenfélre készítem fel a játékosaimat is.”

Mourinhónak ismerős lehet a helyzet, tavaly a szintén harmadosztályú Murciával 0-0-t játszottak. Az is intő jel, hogy négy nappal ezelőtt az Atletico Madrid is harmadvonalas csapattól, az Albacetétől kapott ki.

A Madrid a Király-kupában a második csapatát játszatja: Casillas, Coentrao, Diarra, Xabi Alonso, Benzema, Di Maria, Carvalho és Pepe nem utazik el Ponferradába, kétnapos szabadságot adott nekik Mourinho. A Real-szurkolók által szombati gyenge teljesíménye miatt kifütyült Cristiano Ronaldót viszont nevezi a meccsre.

A Barcelonától újra kikapó Madrid szerinte nem került padlóra: „Nem mi vagyunk azok, akiknek vége a világnak. A Bajnokok Ligája a legjobb példa, hat mérkőzésből, hat győzelem. Mi voltunk a legjobbak a csoportkörben, és ezen senki nem változtathat."

"Nincs kisebbrendűségű érzésünk a Barcelonával szemben. Nem lennék most senki más helyében. A motivációm ugyanolyan erős, mint bármikor. Vezetünk a Bajnokok Ligája csoportban, a bajnokság élén vagyunk, és még a motivációmról kérdeznek?"

"Jövő szombaton a Barcelona vagy ugyanannyi ponttal, vagy hárommal kevesebbel fog állni, mint mi. Az év végén elsőnek lenni a legjobb dolog, különösen úgy, hogy egy nagyon nehéz októberen és novemberen vagyunk túl."