Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Bundaügy: nem Sütőék keresték Aczélt, hanem fordítva

2011.12.15. 12:21

Szerdán szembesítették a vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított Aczél Zoltánt, a labdarúgó NB I.-ben szereplő Haladás jelenlegi, a Siófok korábbi vezetőedzőjét, valamint az ügyben korábban előállított Sütő Lászlót.

Sütő, a korábbi siófoki futballista csak a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. A bundázásért szembeköpné magát, de Aczél Zoltán ellen nem ő vallott. Amikor a nyomozók kész tények elé állították, már nem tudott mit csinálni.

"Eszemben sincs valamiféle mártírnak beállítani magam, de azt mégsem szeretném, hogy lépten-nyomon leköpködjenek, valamiféle spiclinek tartsanak. Aczél Zoltánt soha semmivel sem vádoltam meg. Sőt, az első kihallgatáson, amikor a rendőrök szóba hozták a nevét, kitérő választ adtam. Azt tudni kell, hogy rendkívül tisztelem és szeretem a korábbi edzőmet, akivel Siófokon is együtt dolgoztam. Mindig is jó kapcsolatban voltunk. Ám amikor másodszor hallgattak ki, és a nyomozók elmondták, hogy mit tudnak Aczél Zoltán szerepéről, akkor már én sem játszhattam tovább a naiv embert" - mondta Sütő.

Ezt el is mondta a szerdai szembesítésnél Aczélnak, aki azt válaszolta, ezt az aljas rágalmat valakik volt játékosa szájába adták.

Arról, hogy ebben a bundaügyben kinek mi volt a szerepe, Sütő azért beszélhet, mert szerinte a nyomozók előtt már az első perctől nyilvánvaló volt az egész. "Szóval az igazság az, hogy nem én vagy valamelyik játékostársunk kerestük meg Aczél Zoltánt, hanem éppen fordítva."

A vezetőedző szerződését az MLSZ eltiltó határozata alapján egyhangúlag bontotta fel szerdán a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlése. "A sajtóban megjelent információk, amelyek arra engednek következtetni, hogy komoly vita alakult ki a tulajdonosok között, megalapozatlanok" - tette hozzá csütörtöki közleményében Marton Zsolt alpolgármester, aki a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzatot képviseli a Haladás Labdarúgó Kft.-ben.

Az alpolgármester az MTI érdeklődésére még elmondta, hogy felajánlották a kölcsönös megegyezés lehetőségét, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, ezt a másik fél nem fogadta el, így marad a munkaviszony felbontása a munkáltató részéről. Marton Zsolt - aki arra is kitért csütörtök reggel, hogy a "hírekben közöltekkel ellentétben Czeglédy Csaba nem tulajdonosa a Haladás Labdarúgó Kft.-nek" - arról is beszámolt: nem felel meg a valóságnak, hogy a Haladás tulajdonosai nem tudtak megegyezni a csapat új edzőjéről. "Ezzel szemben egyhangúlag döntött a taggyűlés arról, hogy hétfőn hallgatja meg az edzőjelölteket, és dönt az új tréner személyéről" - mondta.

Kerestük Czeglédyt, Aczél ügyvédjét, de még nem értük el.