Krisztina
19 °C
25 °C

Vanczákék bukták a pert és az EL-t

2011.12.15. 16:55

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtöki döntése értelmében az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) nem kell visszahelyeznie az Európa Ligába a sorozatból korábban kizárt SIont, ahol a magyar válogatott Vanczák Vilmost játszik.

A CAS az UEFA javára döntött a hónapok óta húzódó vitában, megerősítette, hogy a Sion jogosulatlanul szerepeltetett játékosokat az EL csoportkörébe jutásért rendezett párharcban, amelyet a skót Celtic ellen vívott és nyert meg Vanczák csapata. A CAS határozata értelmében a Sionnak 40 ezer svájci frank perköltséget is fizetnie kell.

A svájci klub nyáron a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tiltása ellenére igazolt futballistákat, s közülük több játékost szerepeltetett is az Európa Ligában. Az UEFA emiatt zárta ki a Siont a sorozatból, de egy svájci bíróság később úgy döntött, a kontinentális szövetségnek vissza kell vennie Vanczákékat az EL-be. Az UEFA ezt nem tette meg, és a CAS-hoz fordult.

A Sion helyén szereplő Celtic az EL I csoportjában a harmadik helyen áll, A továbbjutáshoz csütörtök este idegenben kell legyőznie az olasz Udinesét.