Olga, Liliána
20 °C
35 °C

30 ezer euróért adhatták el a Siófok–Zalaegerszeg bajnokit

2011.12.16. 17:42

Újabb három gyanúsítottja és egy megnevezett manipulált mérkőzése van a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügynek.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére arról számolt be pénteken, hogy H. Gyula, K. Norbert és T. Richárd az újabb gyanúsítottak, akik mindannyian a Siófok labdarúgói voltak, illetve utóbbi jelenleg is az. Ezenkívül elmondta, hogy - a gyanú szerint - a 2008. november 9-én lejátszott Siófok-Zalaegerszeg mérkőzésen (1-4) manipulált eredmény született.

Hozzátette, az új gyanúsítottakat - akiknek a nevét a nyomozás érdekei miatt nem hozták eddig nyilvánosságra - még a múlt héten hallgatták ki. Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítással szemben, de vallomást tettek, melyben tagadták a vádakat, és mindhárman szabadlábon védekezhetnek. Megjegyezte még, hogy velük 16-ra nőtt a gyanúsítottak, az újabb mérkőzéssel pedig 13-ra a manipulált meccsek száma.

Fazekas az újonnan megnevezett mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy K. Norbert ismeretlen személy megbízásából megállapodott S. Lászlóval, H. Gáborral és H. Gyulával, hogy fejenként 10 000 euróért a Siófok legalább két góllal veszítse el a mérkőzést. Előbbi kettő már a meccs előtt megkapta a pénzt, utóbbi pedig utána vette át.

Az ominózus meccs

2008. november 9., NB I:
BFC Siófok-ZTE FC 1-4 (1-1)
Siófok, 500 néző, v.: Berger
gólszerzők: Sütő (45.), illetve Meyé (24., 71.), Waltner (46.), Máté (93.)
sárga lap: Horváth G. (30.), Hegedűs (57.)

Siófok:
Milinte - Sütő, Tusori, Hegedűs Gy., Kerényi (Nagy L., 60.) - Györök (Takács, 69.), Horváth G., Kanta Sz. -  Ndjodo, Magasföldi, Fülöp Z. (Ladóczki, 69.)

ZTE:
Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Szamosi - Alomerovic (Kovács G., 76.), Máté, Horváth I. A., Hajdú N. (Balázs, a szünetben) - Waltner, Meyé