Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A FIFA teheti vissza a Manchestert a BL-be

2011.12.17. 18:30

Január 13-ig adott időt arra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy a svájci szövetség a Sion valamennyi olyan meccsét, amelyeken jogosulatlanul szerződtetett játékos volt a pályán, az ellenfélnek 3-0-lal jóváírja.

Ha ezt nem teszi, másnaptól kizárja a válogatott mellett a klubcsapatokat is. A Basel még érdekelt a Bajnokok Ligájában, miután a Manchester Unitedet verte az utolsó csoportmeccsen.

Két lehetőség van, a Basel helyére a Manchester Unitedet visszateszik, vagy a Bayern játék nélkül kerül a legjobb nyolc közé.

"Csalódottak vagyunk. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy
megoldjuk ezt a helyzetet" - mondta sajtótájékoztatóján Peter
Gillieron, a svájci szövetség elnöke, aki azt is hozzátette, hogy jövő
héten találkozik a FIFA képviselőivel, hogy megtudja, pontosan mit is
várnak az általa vezetett szervezettől.

A Sion nyáron a FIFA tiltása ellenére igazolt futballistákat, közülük hat játékost szerepeltetett az Európa Ligában. Az európai szövetség (UEFA) emiatt kizárta a Siont a sorozatból, de egy svájci bíróság később úgy
döntött, az UEFA-nak vissza kell vennie Vanczák Vilmosékat az EL-be. Az UEFA ezt nem tette meg, és a CAS-hoz fordult, amely csütörtökön a javára ítélt.

A Sion pillanatnyilag harmadik a bajnokságban 31 ponttal, egyelőre nem tudni, hány pontot kell elvenni tőle, de gyaníthatóan a kiesés ellen kellene harcolnia a csapatnak.