Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Eto’o-t évekre kiírták a válogatottból

2011.12.17. 19:22

Tizenöt meccses eltiltást kapott hazájában Samuel Eto'o, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala kameruni labdarúgója.

A válogatott 31 éves csapatkapitányát azért büntették meg, mert november 15-én nem állt a nemzeti együttes rendelkezésére az Algéria elleni, elmaradt barátságos mérkőzésen.

Fotó: Abdelhak Senna

A kameruniak előbb belső adminisztrációs problémára hivatkozva mondták le az algíri találkozót, később azonban kiderült, hogy a játékosok sztrájkja miatt nem tudott elutazni a küldöttség.

A futballisták saját verziójuk szerint azért tagadták meg a fellépést, mert a Marokkóban megnyert négyes tornáért nem kapták meg a plusz járandóságukat, amely fejenként 30 ezer dollár lett volna.

A szövetség viszont azt közölte, hogy a játékosok hozzájutottak a bérükhöz, igaz az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

Mohamed Yia kameruni szövetségi elnök levélben kért elnézést az okozott kellemetlenségért, de az algériaiak ennyivel nem érték be, 770 ezer eurót követelnek a kameruni válogatottól. Az Internazionaléban házi gólkirály Eto'o augusztusban szerződött Milánóból az orosz Anzsi Mahacskalához, 27 millió euróért.