16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Nagyon megijedt a kung-fuzó kapus

2011.12.23. 13:39

Először nyilatkozott Esteban Alvarado, az AZ Alkmaar kapusa, akit az Ajax elleni meccsen támadott meg egy amszterdami szurkoló. A Costa Rica-i aztán megrugdosta a drukkert, amiért a játékvezető kiállította.

Alvarado teljesen megdöbbent a támadáson, arra eszmélt, hogy a lelátón ülők és a bíró is sípol, akkor vette észre támadóját, akiről nem feltételezte, hogy alkohol vagy drog hatása alatt állna.

„Amikor megfordultam, már csak azt láttam, hogy a levegőben van és felém ugrik. Szerencsére sikerült elhárítanom az első támadást. Egyértelmű volt a szándéka, hogy bántani akar. Nagyon megijedtem, azt hittem kés, vagy valamilyen fegyver van nála.”

Arra a kérdésre, hogy miután földre került a szurkoló, miért rugdosta még meg, Alvarado így válaszolt: „Meg akartam védeni magam, és még teljesen a támadás hatása alatt voltam. Nem tudom hányat rúgtam, csak egyetlen dolog járt a fejemben, hogy megóvjam magam.”

A kapus indoklását a holland futballszövetség is elfogadhatónak találta, csütörtök este ugyanis visszavonta a kiállítását, így nem kell eltiltásra számítania.  • Hírek
  • Hírek