Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Tudtam, hogy bunda, fogadtam is rá

MTI/Index
2011.12.25. 12:03

Az olasz bundabotrányban hétfőn letartóztatott 17 személy legismertebb figurája, Cristiano Doni beismerte, hogy részt vett a mérkőzések manipulálásában.

"Tudtam a bundáról az Atalanta-Piacenza-meccsre és fogadtam is rá" - ismerte el a bundázást Doni, az Atalanta korábbi csapatkapitánya kihallgatásakor, írja La Gazzetta dello Sport.

Azt viszont tagadta, szervezett bűnszövetkezet tagja lett volna: "Nem vagyok tagja egyetlen bandának sem, és a klubom sem tudott a fogadásokról".

A nyomozók az előző idényben játszott három élvonalbeli - Brescia-Bari, Brescia-Lecce és Napoli-Sampdoria -, valamint az utóbbi két szezon több Serie B-összecsapása - az Atalanta három meccse - ügyében nyomoznak.

"A manipulációra azért mondtam igent, mert előnyösen érintette a csapatomat. Soha nem fogadtam volna el olyan ajánlatot, hogy a csapatom veszítsen. Ennek ellenére hibáztam, nem tudok a tükörbe nézni, mert fájdalmat okoztam a családomnak és a szurkolóknak" - mondta Doni.

A sokáig ártatlanságát hangoztató Donit az Olasz Labdarúgó Szövetség augusztusban egy korábbi bundabalhé miatt három és fél évre eltiltotta a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, míg az Atalanta hat pont levonással kezdte a mostani Serie A-szezont.