16:00, December 09. ÉLŐ
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Harminc évre kitiltották az Ajax-drukkert

2011.12.27. 13:22

Súlyos büntetést hozott az Ajax futballcsapatának vezérkara. A holland De Volksrant újság szerint 30 évre kitiltotta a stadionból és annak környékéről a 19 éves Wesley van W.-t, aki az Ajax–AZ Alkmaar bajnoki meccsen rátámadt a vendégek kapusára. Nem elég, hogy a drukkert a stadionból kitiltották, és még 14 napig őrizetben is tartják.

A fiatal garázda drukker régi ismerős a helyi rendőrség számára. Ült már rövid ideig orgazdaságért, korábban három évre tiltották ki a stadionból – azaz ott sem lehetett volna a meccsen – lakóhelyén pedig a szupermarketből tiltották ki, mivel az italrészlegen az üvegekbe vizelt – írta a holland újságra hivatkozva a FourFourTwo magazin.

Az Ajax huligánja hároméves eltiltását 30-ra módosította, ez azt is jelenti, hogy meccsnapokon tilos lesz a stadionban, a stadionon kívül és a belvárosban tartózkodnia. Ilyen hosszú időre még senkit sem száműzött a holland klub a stadionjából. A következő hetekben a holland szövetség is döntést hoz az ügyben, és akár országszerte is kiterjesztheti a tilalmat.

A klub továbbá közölte, hogy a mérkőzés megszakításával okozott kárt a szurkolónak kell megfizetnie, valamint azt is felelősségre vonják, aki biztosította számára a belépőjegyet.

Wesley van W. ügyvédje elmondta, hogy védencének 71-es az intelligenciahányadosa és lelki sérült. A szülei elárulták, hogy fiuknak bipoláris zavara van, ami provokáló és agresszív magatartással jár. Ügyvédje szerint nem is emlékszik a stadionban történtekre, ugyanis alkohol befolyása alatt állhatott.

A huligán egyik ismerőse elmesélte, hogy Wesley van W. egy Hitler-bajuszt tetováltatott a mutatóujjára, hogy ezzel provokálja az embereket, mikor az orra elé teszi ujját. Hátán gótbetűkkel a következő mozaikszót olvasható: ACAB (All Cops Are Bastards, azaz minden rendőr korcs). A támadás utáni kihallgatáson elmondta, csak meg akarta ijeszteni Estebant, és egy tiszteletkört akart futni a stadionban.  • Hírek
  • Hírek