Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Gareth Bale-t nem lehet utolérni

2011.12.28. 10:59

Simán legyőzte a Tottenham idegenben a Norwich Cityt, a londoniak Gareth Bale két góljával nyertek. A walesi második találata kivételesen szép volt. Luka Modric indításával lépett el a védők között és amikor megtolta a labdát, már látni lehetet, nincs senki, aki utolérné a gyors középpályást.

A Tottenham már négy ponttal előzi a pontokat veszítő Chelsea-t és öttel az ugyancsak döntetlent játszó Arsenalt. A Spurs győzelmével biztos harmadik, hét pont hátránnyal áll az első Manchester City és a második Manchester United mögött.

A Spurs ezzel az eredménnyel egy különleges rekordot állított fel. A Premier League-ben még sosem fordult elő, hogy 15 meccsen ennyi – 12 győzelemmel és 2 döntetlennel 38 – pontot szerezzen. Sőt, ez kettővel több, mint amennyire az élen álló Manchester City és az ugyancsak 45 pontos Manchester United volt képes a legutóbbi 15 fordulóban.

Az Arsenal újabb fontos pontokat veszített és megint saját otthonában. Nem bírt az utolsó negyedórában tíz emberrel játszó és szinte csak a védekezésre koncentráló Wolverhamptonnal. A meccs hőse a vendégek walesi kapusa, Wayne Hennessey volt, aki nem egyszer reménytelen helyzetben mentett. Az Arsenal gólját érdemes kiemelni: a kiugró Gervinho mindenkit kicselezett a a 16-oson belül, mielőtt a hálóba gurított.