Klaudia
-4 °C
2 °C

Juhász gólpasszal büntette az Anderlechtet

2011.12.28. 11:26 Módosítva: 2011-12-28 11:26:51

Az Anderlecht kedden 1-1-es döntetlent játszott a Mons csapatával, és ezzel egy ponttal vezeti a belga bajnokságot. A Mons a meccs végén Juhász Roland rossz megoldásából tudott egyenlíteni.

Az Anderlecht magyar védőjét már a mérkőzés előtt is támadták. A csapattal korábban ötszörös bajnok Marc Degryse szerint Juhász nem tudja összefogni a védelmet, emiatt is kapott három mérkőzésen hét gólt az Anderlecht.

Juhász visszautasította a vádakat, szerinte Degryse ne nyilatkozzon úgy, hogy nem tudja, mi történik a csapat öltözőjében, és a gólokra is van magyarázat. Az Európa Liga utolsó csoportmeccsén az Anderlecht már továbbjutóként játszott a Lokomotív Moszkvával, ezért sem voltak képesek annyira koncentrálni. A három kapott gól ennek az eredménye, 5-3-ra azonban így is nyertek.

Juhász a Mons elleni mérkőzés előtt azt mondta, hogy be fogják bizonyítani, hogy kapott gól nélkül is képesek végig játszani egy mérkőzést.

Ígéretét nem tudta tartani, a bajnoki 85. percében éppen az ő balszerencsés mozdulata segítette gólhoz az ellenfelet. Juhász egy előrevágott labdát kísért, a kapussal azonban túl sokáig vártak egymásra, ezért ki oldalra ki akarta rúgni a labdát. A mentésbe azonban belelépett Makiese, róla a labda és az üres kapuba pattant. (A videón 6:40-től.)

A védő elismerte, hogy hibázott, de szerinte a rossz talajú pálya szinte kínálta a hibalehetőséget. „Próbálj meg ezen a pályán futballozni, ez a gyep nem méltó az első osztályhoz. Persze ez nem magyarázhatja meg a hibámat, de közrejátszott a balszerencsés mozdulatban."