Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Ancelotti lett a PSG edzője

2011.12.30. 16:21

Nem mindennapi eset, hogy egy topligás futballklub, amely ráadásul vezeti hazája bajnokságát, edzőt vált. Amiről már hetek óta beszéltek Párizsban, az pénteken valósággá vált. A Paris SG felmondott a 48 éves Antoine Kombouarénak, és Carlo Ancelottit nevezte ki vezetőedzőnek.

A 2011 májusában tulajdonossá lett Qatar Investment Authory elnevezésű társaság nem elégszik meg kizárólag a bajnoki címmel, olyan neveket akar látni a csapatban, akikkel tovább növelheti a profitját. Nem véletlen, hogy David Beckham esetleges leigazolása is napi téma. Az első lépés a korábbi sikeredző eltávolítása volt.

Kombouaré 1990 és 1995 között játékosa volt a klubnak, majd edzői pályafutását is Párizsban kezdte, 1999 és 2003 között a második csapatot irányította. Később a Strasbourg és a Valenciennes szakmai munkájáért felelt. Ez utóbbit egyből visszavezette az élvonalba, majd évről évre egyre jobb eredményeket ért el.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Fotó: Bertrand Guay

2009 májusában került vissza Párizsba, hároméves szerződést írt alá a PSG-vel. Következő évben Francia Kupát nyert, 2011-ben pedig a döntőbe jutott. 2010-ben még csak 13. lett a bajnokságban, egy évvel később viszont Európa Ligát érő negyedik helyen végzett. Idén 19 forduló után három ponttal vezet a Montpellier előtt.

Ancelotti nyolc milánói szezon után a Chelsea menedzsere lett, de csak két szezont dolgozott Londonban. 2010-ben bajnok és kupagyőztes lett. 2011. május 8-án, az Evertonnal szemben elveszített 1-0-s vereség után két órával rúgta ki a tulajdonos, Roman Abramovics.