Messié az Aranylabda, Neymaré a Puskás-díj

2012.01.09. 16:45
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kezdődik a FIFA-gála Zürichben, kiosztják az év góljának járó Puskás-díjat, megválasztják 2011 legjobb edzőjét, női és férfi futballistáját: Messi szuperfavorit zsinórban harmadik aranylabdájára. Jelölt még Cristiano Ronaldo, ám ő el sem jött, a trénerek közül José Mourinho hiányzik, a Real madridot Zinedine Zidane képviseli. Xavi negyedik éve került a legjobbak közé, de igen valószínű, hogy ismét csak helyezett lesz.

    messixavi
  • Jelölt Rooney ollózása a Citynek, a santosos Neymar védőforgatós szólója a Flamengónak és Messi pimasz kapusátpörgetése az Arsenalnak. Mindegyik csodálatos a maga nemében, és mivel a fifa.com olvasói szavazhattak a nyertesre, lehetetlen megmondani, ki fut be. Itt lehet megnézni őket.

  • Három jelölt van itt is, de Alex Ferguson és José Mourinho egy-egy trófeával indulnak a Barcát edző Pep Guardiola ellen, aki 2011-ben ötöt kaszált csapatával: spanyol bajnokság, BL, európai- és spanyol szuperkupa, klub-vb. Mourinho el sem jött a gálára, Guardiola és Ferguson csevegtek csak egymással és az újságírókkal a délutáni sajtótájákoztatón.

    pep11
  • "Senkit sem látok, aki elvehetné tőlük a trófeát. Lionel Messivel ez a Barcelona egy rendkívüli csapat" - dicsérte mellette ülő kollégája, Pep Guardiola csapatát a MU-edző, aki a Barca-tréner helyében maradna a helyén: "Ha én lennék az ő pozíciójában, biztosan maradnék."

    A Barcelona 2009-ben és tavaly is a Manchester Unitedet győzte le a BL döntőjében, amit egymás után kétszer sosem nyert meg senki. Ferguson Guardiola helyzetéről azért beszélt, mert a fiatal szaktekintély szerződése a szezon végén lejár a katalánoknál, és még nem hosszabbított. (mti)

    ferpep
  • Bemutatták Messit mindenek előtt, majd a női aranylabda esélyeseit, utána a Puskás-díjra pályázókat és góljaikat.

    Az egyik műsorvezető Ruud Gullit, a másik egy szép szőke hölgy, de máris ott van a színpadon velük Pelé is, aki az év tizenegyét fogja ismertetni.

  • És akkor 2011 álomcsapata: Casillas - Dani Alves, Piqué, Sergio Ramos, Vidics - Iniesta, Xabi Alonso, Xavi - Messi, C. Ronaldo, Rooney.

  • A négy realos nincs Zürichben, holnap Malagában játszanak, de videóüzenetben köszönték meg beválasztásukat. A többiek a színpadon vannak, Rooney és Piqué a két csapat szóvivője.

  • Sepp Blatter hosszan sorolta a MU-edző eredményeit és életrajzát, dicsérte személyiségét és kvalitásait, majd átadta neki a FIFA elnöki különdíját.

  • A FIFA honlapján élőben közvetítik a gálát, itt.

  • A Barca-tréner a realos José Mourinho és a MU-s Alex Ferguson előtt győzött. Nem váratlan, öt kupát nyert tavaly a csapattal. Asszisztensének, a nem rég daganattal műtött Tito Vilanovának ajánlotta a díjat, aki a napokban már újra ott ülhetett mellette a kispadon.

  • A 19 éves santosos brazil szerezte tavaly az év gólját, döntöttek a fifa.com szavazói. A Flamengónak rúgta brazil bajnokin, nézzük is meg újra:

  • Japánnal megnyerte a világbajnokságot, aminek gólkirálya is lett. Shakirától vehette át a díjat, a brazil Martát és az amerikai Wambachot verte a díjért.

  • A fenomén kigyógyult a Dengue-lázból, és ott van Zürichben. Nem fogyott le a betegsége miatt.

    000 DV1097373
    Fotó: Franck Fife
  • Ahogy várni lehetett, sorozatban harmadszor is a Barcelona klasszisáé az elismerés. Xavinak és barcás csapattársainak köszönte meg az argentin, és úgy örül a harmadiknak is, ahogy az elsőnek.

  • "Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a harmadik aranylabdát is megkaptam. Meg szeretném osztani barátaimmal, barcás és válogatottbeli csapattársaimmal. De különösen Xavival, akivel negyedszer vagyunk itt a díjátadón együtt, és legalább annyira megérdemli az aranylabdát, mint én. Szeretném, ha magáénak érezné. Mindenkinek köszönöm, bízom a sikeres folytatásban" - nyilatkozta Messi a színpadon.