Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Nem az IMF dönt, hogy lesz-e új FTC-pálya

2012.01.20. 14:51

Az idei év az építkezések helyett inkább a stadionépítések előkészítéséről szól majd - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács új elnöke. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában úgy vélekedett: az IMF-tárgyalások befolyásolhatják a magyar sport idei finanszírozását, azonban az ország maga dönti el, hogy mire mennyit költ. A látványsportok társasági adókedvezményének rendszerét nem érintik a nemzetközi hiteltárgyalások, ez a támogatási forma bevált - tette hozzá.

„A valutaalap szakértői nyilvánvalóan nem szólhatnak bele abba, hogy építünk-e stadionokat vagy kapnak-e adókedvezményt a látványsportok. Elképesztőnek tartanám, és kizárt, hogy egy meghatározó világintézmény meg akarná határozni például a Fradi-stadion sorsát" – mondta Kovács, aki szerint strukturális reformokat kívánhat az IMF, ami érintheti a sportpénzeket is.

„A magyar államnak kell megfontolnia, mennyire tartja a társadalom szempontjából fontosnak a sportot, mennyire kiemelt része a sport a jövőképének". A társasági adókedvezménnyel kapcsoltban elmondta, valószínűsíthetően maradni fog: „Voltak aggodalmaim korábban a megvalósítás miatt, de szépen sikerült, nálunk, az MLSZ-ben is. Jó a mechanizmus, a rendszer láthatóan működik."

A stadionépítések esélyeiről az MLSZ elnökségében is dolgozó gazdasági szakember azt mondta: 2012 a stadionépítések előkészítésének éve lehet, de hogy mekkora tempóban, mennyi pénz marad rá, az a gazdaság előremozdulásától függ. „Ebben idén szkeptikus vagyok a világgazdasági folyamatok miatt is" – jelentette ki Kovács.