Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Németh Krisztián a holland élvonalba igazolt

2012.01.26. 14:52

Fél évre az RKC Waalwijknál folytatja Németh Krisztián, erősítette meg a klub hírt. A csatárt már be is mutatták új csapatánál, melyben optimális esetben akár a vasárnapi, Venlo elleni bajnokin is pályára léphet.

"Krisztián már átesett az orvosi vizsgálaton is és mindent rendben találtak. Ha sikerül elintézni az adminisztrációs ügyeket, azaz megérkezik a játékengedélye a klubhoz, akkor, ha csak csereként is, de már a hétvégi bajnoki is pályára lépne" - mondta Kövesdi Viktor, a U20-as világbajnoki bronzérmes játékos ügyeit intéző menedzseriroda egyik vezetője.

nemeth brood rkcwaalwijk4
Fotó: rkcwaalwijk.nl

„Krisztián egy komplett játékos, nagy tehetség, ami azonnal észrevehető, ha bárki meglátja játék közben" - mondta Ruud Brood edző. A De Telegraph című holland napilap megemlíti, pár évvel ezelőtt őt tartották hazánkban a legnagyobb tehetségnek. 2007-ben megvette a Liverpool, ahol nem tudott megmaradni.

Az újság megkereste Erwin Koeman volt magyar válogatott szövetségi kapitányt, akinél először volt kezdő a támadó: "Németh a legnagyobb tehetség Magyarországon. Igazi csatár és technikás is. Az U20-as világbajnokságon remek teljesítményt nyújtott."

A Waalwijk jelenleg a még éppen biztos bentmaradást jelentő 15. helyen áll a 18 csapatos holland első osztályban.