Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Dzsudzsák az igazolási szezon legdrágábbja

2012.02.01. 00:49

Hivatalos csak szerdán napközben lesz, de 99,9 százalék, hogy Dzsudzsák Balázs lett a januári transzferszezon legdrágább futballistája azzal, hogy a hónap elején 19 millió euróért szerződött az Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához.

A várt nagy klubváltások elmaradtak, Carlos Tevez maradt a Manchester City - tartalék - csapatában, és Alexandre Pato sem ment a Milanból a PSG-be.

Dzsudzsák 5 millióval veri a második Eduardo Vargast, aki 14-ért került az Universidad de Chiléből a Napolihoz. A három harmadik, a Portóból az Interhez távozó kolumbiai Fredy Guarin, a Genktől a Chelsea-hez érkező belga Kevin De Bruyne és a Freiburgból Newcastle-be költöző Papiss Demba Cissé egyaránt 11 és 12 millió euró közötti összegbe került.

A hatodik már név, a korábban a Barcelonában is megfordult, BL-győztes Thiago Motta, akit az Inter 10 millióért engedett el a Paris Saint Germainhez. Alberto Gilardino persze nála is ismertebb, ő 8 millió volt - a Fiorentinából a Genoába.

Spanyolországban és Németországban szinte említésre méltó átigazolás sem volt, míg Angliában több ismert játékos váltott klubot kisebb összegekért kedden, az utolsó napon.

Buzsáky klubja, a Queens Park Rangers megszerezte a Fulhamtől Bobby Zamorát, a Laziótól Djibril Cissét, mindkettőt nagyjából 6 millió euróért. Az Everton szerződtette a Glasgow Rangerstől Nikica Jelavicsot úgy 7 millióért, a Fulham kölcsönvette Pavel Pogrebnyakot a Stuttgarttól, a Tottenham Louis sahát az Evertontól. A Tottenhamből szintén kölcsönbe ment vissza exklubjához, az Evertonhoz Steven Pienaar.

Mivel Oroszországba egészen február 24-ig lehet szerződni bárhonnét, addig még elképzelhető nagyobb üzlet, de az egyrészt már nem januárban lesz, amikor bárki megvehet bárkit, bárhonnét, illetve valószínűtlen, hogy Dzsudzsákéhoz hasonlóan nagy pénzt adjanak bárkiért is. Andrej Arsavin Anzsiba igazolásán azért nem lepődnénk meg, és talán a Citynél kitaszított, tarcsiba száműzött Carlos Tevez is elmenne az oroszokhoz: ha valaki kifizetné heti 230 ezer eurós bérét.