Ferguson a 21. század legjobb edzője

2012.02.06. 12:16

A skót Sir Alex Ferguson vezeti azt a listát, amelyet hétfőn tett közzé a 21. század edzőinek jelenlegi sorrendjéről a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet.

A Manchester United mestere - a 2001 és 2011 közötti időszakban, az IFFHS szavazásának összegzése alapján - egy ponttal előzi meg az Arsenal francia szakvezetőjét, Arsene Wengert, a listán pillanatnyilag harmadik a Real Madridot irányító José Mourinho.

Az első tízből nyolcan klubcsapatnál dolgoznak, válogatottat edzők közül ketten fértek az első tízbe: a negyedik helyen Fabio Capello, aki Anglia, és a hetediken Vicente del Bosque, aki hazája, Spanyolország szövetségi kapitánya.

A Bajnokok Ligájában címvédő, klubvilágbajnok, a világ legjobb klubcsapatának számító Barcelona edzője, Pep Guardiola csak a 22. a 190 nevet tartalmazó ranglistán.

A 21. század jelenlegi legjobb futballedzőinek élcsoportja

1.  Sir Alexander Ferguson (skót)        166 pont
2. Arsene Wenger (francia)                 165
3. José Mourinho (portugál)                 154
4. Fabio Capello (olasz)                      135
5. Guus Hiddink (holland)                    112
6. Carlo Ancelotti (olasz)                    108
7. Vicente del Bosque (spanyol)          104
8. Marcelo Bielsa (argentin)  és    
Luiz Felipe Scolari (brazil)                  101-101
10. Rafael Benítez (spanyol)               97

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét