Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Újra angol vagy brit lehet Anglia kapitánya

2012.02.09. 18:47
Péntekre rövidített listát állít össze az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a szerdán lemondott szövetségi kapitány, Fabio Capello lehetséges utódairól.

David Bernstein FA-elnök a találgatásokat nem kommentálta, így azt sem, hogy a brit sajtó máris Harry Redknappet, a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur vezetőedzőjét kiáltotta ki utódnak.

Az olasz Capello, aki 2008 óta irányította az angol válogatottat, előző este, az FA vezérkarával tartott megbeszélés után jelentette be lemondását. A hét elején nyilvánosan bírálta az FA döntését, hiszen a szervezet John Terryt megfosztotta a válogatott csapatkapitányi tisztségétől rasszista botránya miatt.

Átmenetileg Stuart Pierce, Capello eddigi helyettese veszi át a szakvezetői teendőket, ő készíti fel a csapatot a Hollandia elleni, február 29-ei barátságos találkozóra.

A brit sajtóban és a válogatott játékosok részéről máris több olyan állásfoglalás hangzott el, hogy a következő menedzsernek angolnak kellene lennie.  Bernstein utalt arra, hogy egy angol vagy egy brit személynek jó esélyei lennének. A Sun, a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap egy bennfentes forrása szerint "Harry útja ki van kövezve, ő a szurkolók kedvence, és ha akarja, akkor övé az állás".

A 64 éves Redknappet szeretné a Manchester United két sztárja, Rio Ferdinand és Wayne Rooney is.

Redknapp azonban csütörtökön a BBC-nek azt mondta, hogy soha nem fordult meg a fejében a szövetségi kapitányság, és jelenleg a Tottenham irányítására összpontosít.

Redknappet éppen Capello lemondása előtt néhány órával mentették fel jogerősen egy évek óta húzódó adóelkerülési perben. Capello 67 százalékkal dolgozott: 42 meccsből az angol válogatott 28-at megnyert, nyolc mérkőzés döntetlennel, hat pedig vereséggel zárult.

Capello elődje, Steve McClaren jóval szerényebb, 50 százalékos  teljesítményt nyújtott: az ő vezetésével az angolok 18 mérkőzésből kilencet nyertek meg, négy találkozó döntetlennel, öt pedig vereséggel végződött.  • Vennék
  • Hírek