Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Ők tizenegyen a futball gazemberei

2012.02.15. 13:42 Módosítva: 2012.02.16. 11:55

Megfelelő-e a lista?

 • 1536
  Van Bommel túl hátul van
 • 1321
  Gattusót ki kellene húzni
 • 1295
  Torghelle hiányzik
 • 1085
  Ballotellit a dobogóra
 • 714
  Így jó, ahogy van
 • 493
  Mourinho túl elöl van

A német Sportbild összeszedte azokat a futballszereplőket, akik viselkedése nem a pályára, kispadra való.

Az első helyre nem véletlenül került a Real Madrid védője, Pepe. A sorozatos taposások, az alattomos szerelések, a tízmeccses eltiltás hűen tükrözik a portugál karakterét. Ha nem a Madridban játszana, nyilván nem kapna ekkora publicitást, de érkezésekor José Mourinho ragaszkodott hozzá.

A második helyre előretörő Marco Materazzi is maximálisan rászolgált a pozíciójára, nemcsak a vb-döntőbeli Zidane-affér, hanem Sevcsenko agyonrúgása miatt is. A svéd Zlatan Ibrahimovic is kiérdemelte a dobogót, különösen a Milannál mutatott téli produkciójával (két hét, két pofon).

Evra leniggerezésével Suarez befutott a szembökdöső José Mourinho elé. Mario Balotelli a lista legfiatalabb játékosa, és ha ilyen ütemben halad, és nem változtat jellemén, garantált az előretörése.

Jermaine Jones taplósága nem marad örökre emlékezetes, a gladbachos Reus sérült lábát rúgta meg. (A német szövetség eltiltotta sunyisága miatt.)

Gennaro Gattuso rég nem játszik, de posztján kétségtelenül az egyik legkeményebb volt. De messze nem annyira brutális, mint Mark van Bommel, aki annyira lelassult, hogy szabályos szerelése alig akadt egy időben, és potenciális életveszély van olykor brutális mozdulataiban.

A tizenegyedik: Kevin Prince Boateng, aki a Milanban még ennyi futballbunkó között is inkább a góljaival hívta fel a figyelmet. Pedig korábban két liga ámokfutója is volt, ha kellett egy fejrúgás, rá mindig számítani lehetett.

A tartalékokhoz bekerült Marcelo, Arnautovic és Tim Wiese kapus is, de Tévez vagy Robben egyelőre még kispadon sincs.