Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az elmaradt kézfogás magánügy, a múlté

2012.02.24. 16:37 Módosítva: 2012.02.24. 17:13

Az MLSZ közleményt adott ki az Egervári Sándor és Paolo Sousa közötti nézeteltérésről: a Videoton edzője a közelmúltban nem fogadta a szövetségi kapitány kézfogását.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség eddig szándékosan igyekezett távol maradni az Egervári Sándor és Paolo Sousa között feltételezett konfliktustól.

Az MLSZ számára egyértelmű, és ezúton mások számára is egyértelművé teszi, hogy az MLSZ-nek és munkatársának nem feladata, de nem is joga, hogy bármilyen módon minősítse egy klub, az előírásoknak megfelelően alkalmazott munkatársának tevékenységét. Ha valamely munkatárs ezt mégis megtenné, akkor az kizárólag az ő magánvéleménye. Az MLSZ folyamatos elvárása munkatársai felé, hogy tartózkodjanak magánvéleményük nyilvános hangoztatásától.

Ugyanakkor, a Szövetség, látva a folyamat médiában tapasztalható értelmetlen és indokolatlan gerjesztését, ezúttal szükségesnek látja megszólalni. Az MLSZ megítélése szerint a jelzett témakörben több oldalról nyilatkozó, hozzászóló és értelmező megnyilvánulások valós és vélt sérelmeket, többnyire indulatoktól vezérelt túlzó állításokat, jellemzően valótlan értesüléseket, hamis állításokat és hibás következtetések tartalmaznak. A Magyar Labdarúgó Szövetség semmilyen logikus okát vagy értelmes célját nem látja az ügy kirobbantásának, jelentősége eltúlzásának, szenzációként való kezelésének, további boncolgatásának. Mind a Videoton, mind az MLSZ, de közvetetten a futballtársadalom minden tagja, szurkoló, játékos, klub és újságíró csak veszíthet az ilyen üres, tartalmatlan vádaskodáson és kárörvendő egymásra mutogatáson – mindenféle eredmény vagy hasznos tapasztalat reménye nélkül.

Az MLSZ, az ügyben kezdetektől fogva körültekintően tájékozódva, minden érintett fél álláspontját ismerve kijelenti, hogy sem a Szövetség, sem munkatársai magatartása az üggyel kapcsolatban nem kifogásolható, sem szándékos, sem akaratlan bírálat, presszió, etikátlanság nem történt a Szövetség vagy munkatársai részéről.

Reméljük, kívánjuk, elősegítjük és elvárjuk másoktól is, hogy a Videoton, a válogatott és minden hazai sportoló nyugodt körülmények között készülhessen soros feladatára. Munkánk, nehézségünk van épp elég, nincs szükségünk felesleges problémák gyártására. A sokak által félremagyarázott helyzetet, a kézfogás elmaradását az MLSZ a két szakember közötti magánügynek, a múlt következmények nélküli részének, és a maga részéről a témát lezártnak tekinti."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek