Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Egervári: Be lehet kerülni a válogatottba

2012.02.27. 14:38

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának mindenben fejlődnie kell ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőkön. Addig négy mérkőzést játszik a csapat, a szerdai, győri, bolgárok elleni - idei első - felkészülési meccsel már a vb-selejtezőkre hangolódik.

„Nyitott kerettel dolgozunk, be lehet kerülni a csapatba, ugyanakkor az állandóságra kell törekedünk. A gárda egy része már összecsiszolódott, így a felkészülési meccseken elsősorban ők kapnak majd lehetőséget" - nyilatkozta Egervári a telki edzőközpontban. „Ha visszanézünk, akkor nem lehetünk elégedetlenek, persze elégedettek sem, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőkön nem sikerült elérnünk azt az álmot, hogy odaérjünk a pótselejtezőt érő második helyre. Sajnos a nemzetközi szövetség nem kényeztet el bennünket, ugyanis a mostani meccs után csak júniusban találkozunk legközelebb, így három hónap telik el összetartás nélkül. Ugyanakkor remélem, hogy ez a négy meccs közelebb hozza majd egymáshoz a játékosokat."

Egyelőre nincs mindenki tökéletes állapotban, néhány futballista - például Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás vagy Korcsmár Zsolt - klubjával még el sem kezdte a bajnokságot, így a bolgárok elleni összecsapáson leginkább a csapategységben - ezzel együtt pedig a győzelemben - bízik.

„A bolgár válogatott keretén az új szövetségi kapitány sokat változtatott. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalok és a rutinosabbak egy masszív csapatot alkotnak majd, ennek ellenére bízom a győzelmünkben" - mondta Egervári.

A kapitány beszélt hosszabb távú terveiről is: „Ahhoz, hogy eredményesek legyünk egy olyan világbajnoki selejtezőcsoportban, mint a miénk, mindenben fejlődnünk kell majd. Egyénileg, a külföldön játszóknak játéklehetőségben és összeszokottságban. Több olyan játékos van nálunk, akik 10-12 válogatott mérkőzésen léptek eddig pályára, ez nem igazán optimális. Igazi rutinos csapatról akkor beszélhetnénk, ha ezek a futballisták 30-40 találkozón játszottak volna már együtt."

A válogatottba hosszú sérülése után, közel másfél év után tért vissza Szalai Ádám, a Mainz légiósa, aki a hétvégén a Kaiserslautern elleni bajnokin gólt is szerzett. A csatár leginkább a győzelemnek örült, de szeretné, ha formáját át tudná menteni szerdára is. „A célom most az, hogy minél hamarabb vissza tudjak illeszkedni a csapatba, és hogy olyan teljesítményt nyújtsak, amivel ezután is kiérdemlem a meghívót a válogatottba. Természetesen mindenki szeme előtt ott lebegnek már a világbajnoki selejtezők, és miután kevés lehetőségünk van mérkőzéseket játszani, így minden találkozó rendkívül fontos" - mondta Szalai.

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderes kapusa klubjában rendszeres játéklehetőséghez jut: „Egyelőre elégedett vagyok a fejlődésemmel, és azzal a haladással, amit az elmúlt egy évben elértem. Sajnos az eredmények nem jöttek az utóbbi hetekben, ezért nem felhőtlen az örömöm. Minél előbb ki kell keverednünk az alsóházból. A válogatottnál most az a legfontosabb, hogy a cél ott legyen előttünk. Ezeket a felkészülési mérkőzéseket arra kell használnunk, hogy egy önbizalommal teli csapatot kovácsoljunk össze, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a vb-selejtezőkön."

A magyarok a szerdai összecsapás után június 1-én Csehországgal, három nappal később Írországgal, augusztus 15-én pedig Izraellel találkoznak barátságos mérkőzésen. Az első vb-selejtezőt szeptember 7-én, Andorrában játssza az Egervári-csapat.

Telt ház lesz Győrben

Körülbelül 12 ezer néző előtt léphet pályára szerdán a válogatott. Az MLSZ közleményében arra kéri a szurkolókat, időben érkezzenek a stadionhoz, mert a helyszínen beléptetőrendszer működik, ezért a lelátóra jutás időbe telik. A szövetség ajándékkal kedveskedik a drukkereknek: a 18 órakor kezdődő összecsapásra kilátogató összes szurkoló egy pohár teára és egy adag sült kolbászra az MLSZ vendége lesz a győri stadion büféjében. 


  • Vennék
  • Hírek