Dzsudzsák: Nem bánom a cserepadot

2012.02.28. 16:18

Dzsudzsák Balázs az orosz Szport Ekszpressznek nyilatkozott arról, a téli átigazolás óta hogyan illeszkedett be a Dinamo Moszkvába. „A Dinamónál minden tökéletes” – mondta a szélső. „Néhány játékost már ismertem korábbról, például Luke Wilkshire-t, Kevin Kurányit és Leo Fernándezt, de az oroszok is jó benyomást tettek rám.”

A Dinamó már jóideje figyelte a játékát: „Amikor januárban, Dubajban először találkoztam a csapattal, az edző elmondta, hogy már 5 éve is megpróbáltak leigazolni, még debreceni játékosként, de akkor végül Eindhovenbe kerültem.”

„A csapatváltást mondhatjuk előrelépésnek, legalábbis amiatt, mert a Dinamónak nagyobb esélye van a bajnokság végén európai kupaindulást jelentő helyen végezni. A bajnoki cím sem elérhetetlen, csupán 7 ponttal vezet a Zenit, és úgy érzem, képesek vagyunk beérni őket. Egyszóval, valóban előreléptem.”

Az Anzsi és a Dinamo télen úgy állapodott meg, hogy Dzsudzsák nem játszhat a két csapat első egymás elleni mérkőzésén. Ha a helyettese jó teljesítményt nyújt, úgy a magyarnak is kevesebb esélye lesz bekerülni a kezdőcsapatba, ettől azonban nem fél: „Előfordulhat, hogy akkor a következő, CSZKA Moszkva eleni meccset is csak a padon kezdem, de ez nem probléma. Ha a csapat jól játszik az Anzsi ellen és nyer, akkor mért változtatna az edző?”

Az orosz nyelv még várat magára, a sok edzés mellett kevés idő jut tanulásra. Ezért is inkább a csapat külföldi tagjaival, illetve az angolul  jól beszélő oroszokkal barátkozik.

A magyar bajnokság is szóba került: „Hatalmas a minőségi különbség az orosz és a magyar bajnokság között. Magyarországon nem áll olyan pénzügyi háttér a klubok mögött, amiből akár több millió eurós játékosokat tudnának leigazolni. Reményeim szerint azonban a magyar bajnokság idővel újra magasan jegyzett lesz.” A hazatérést nem tartja elképzelhetetlennek: „Csak 25 éves vagyok, lehet, hogy pályafutásom utolsó 3-4 évét otthon játszom majd le, de nem hiszem, hogy 30-32 éves korom előtt hazatérnék.”  • Hírek
  • Hírek