Előd
9 °C
17 °C

Ők fociztak, domináltak, csalódott vagyok

2012.03.01. 12:04
Az évet Bulgária elleni 1-1-es döntetlennel kezdő magyar labdarúgó-válogatott játékosai jobb teljesítményt vártak maguktól.

„Örülök, hogy gólt szereztem, de a meccs egészét tekintve csalódott vagyok, ennél sokkal jobban kellett volna játszanunk" - értékelt a magyar gólszerző Szalai Ádám , aki térdszalagszakadása miatt több mint egy év után tért vissza a válogatottba. - "Az első félidő elején és végén voltak helyzeteink , de ettől eltekintve az előre játékban keveset mutattunk. A bolgárok domináltak, mi védekezésre kényszerültünk és kontrákból kellett megpróbálnunk helyzeteket kialakítani. Számomra negatív meglepetés volt a mérkőzés, de nem a bolgárok játéka, hanem a saját teljesítményünk miatt. Arra számítottam, hogy többet fogunk támadni, de ezúttal az ellenfél játszotta a futballt."

A szintén a magyar szövetség honlapjának nyilatkozó Koman Vladimir szerint az volt a probléma, hogy nem sikerült felvenni az embereket, amikor az ellenfél a védelem mögé bejátszott labdákkal próbált helyzeteket kialakítani. Hozzátette, nem tartja jobb csapatnak a bolgárokét, de ezúttal a vendégek koncentráltabban, fegyelmezettebben játszottak.

Egervári Sándor szövetségi kapitány abban látta a vártnál gyengébb játék okát, hogy egyrészt nagyon jó bolgár csapattal találkoztak, amely várakozáson felül teljesített, másrészt az ő csapatában olyan játékosok is szerepeltek, akiknek idén ez volt az első tétmérkőzésük, így nem voltak csúcsformában.

A bolgár válogatott élén a győri meccsen debütált Luboslav Penev sokkal elégedettebben értékelt:
„A játékosaim nem jól, vagy kiválóan játszottak, hanem tökéletesen. A mi csapatunk volt a jobb, ezért nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a győztes gólt. De ami nagyon fontos, hogy megvoltak ehhez a lehetőségeink, csak nem éltünk velük".

A magyar válogatott legközelebb június elsején, Csehországban lép pályára, szintén barátságos mérkőzésen, majd három nappal később Írországot fogadja.