Kamaszfiú próbálta visszatartani Kutasit

2012.03.03. 10:50

Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a XIV. kerületi, Kassai téri, tizenhét emeletes toronyház tetejéről ugrott le csütörtökön.

"A tizenhatodikig visz fel a lift, onnan vetette le magát. Letette a telefonját és a kabátját a folyosón, ketten is próbálták győzködni, miközben két kezével kapaszkodott, de nem lehetett visszatartani. A folyosó végén üvegajtó van, amit csak egy nagyjából derékig érő rács véd. Az ajtót ki lehet nyitni. Csütörtök délután négy körül történt az eset" - tudta meg az index egy ott lakótól pénteken, aki beteg, ezért nem tudott felkelni, holott a kutyája lármát csapott az esetnél.

A Blikk szombati híre szerint Kutasi megvárta, amíg érkezik egy lakó, felment vele a 16. emeletig. „Engem az egyik lakó hívott kétségbeesetten, hogy nagy baj van, mert valaki ki akar ugrani – mondta Máday Péter, a ház gondnoka. – Azonnal eldobtam mindent a kezemből, már száguldottam volna felfelé. Talán a tizenötödiken járhattam, amikor könyörgést hallottam: Ne tegye, ne tegye! – ismételgette valaki. De minden igyekezet hiábavaló volt, csak egy tompa puffanás hallatszódott, és amint kiléptem a liftből, néhány lépéssel odébb a falfehér Vincét, a tizenéves diákot láttam. Még egy ajtó is nyitva volt, onnan egy fiatal hölgy nézett rám rémülten, mint később kiderült, ő is próbálta szóval tartani az öngyilkosjelöltet, de rá sem hallgatott." Kutasinak esélye sem volt túlélni a 60 méteres zuhanást.

Kutasi először a BVSC-nél dolgozott klubvezetőként, 1999-től, majd tizenegy évig volt klubigazgató Rákospalotán. A pénteken megjelenő Sport pluszban azt nyilatkozta, tizenegy év munkája, bizalma ment tönkre, miután a REAC hat jelenlegi vagy egykori játékosát állították elő bundavádakkal a héten, egyet pedig korábban. „Minden megingott bennem. Olyan lettem, mint egy tetszhalott” – állította lapnak, amelyiknek 1990-től megszakításokkal munkatársa volt.

„Nem tudok most tovább kombinálni. A meccseket a játékosok csalják, csalták el. Másutt nem vetődött fel, hogy a bundameccseken ki ült a kispadon. Ez nem Aczél-ügy. Ez, bármilyen tragikus, a REAC játékosainak ügye, és többet most képtelen vagyok mondani” – ez volt az utolsó nyilatkozata, egyben megígérte, ha letisztulnak benne a történtek, akkor megírja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport