Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Messi: Arról szól, hogy élvezzük a pillanatot

2012.03.08. 16:44

Elsőként lőtt futballista öt gólt Bajnokok Ligája-meccsen szerdán, amikor Lionel Messi ennyiszer talált be a Bayer Leverkusennek. A Barca-csatár a brit hagyományok szerint elvitte a meccslabdát - három vagy több gól esetén megilleti -, de különösebben nem ünnepelt. Klubja a nyolc közé került, ő is ennek örült.

"A legfontosabb, hogy ezek a gólok közelebb vittek a BL-győzelemhez, ami a célunk. Azért mentünk ki, hogy továbbjussunk a negyeddöntőbe, és ez sikerült. Mindig is azt mondtam, fantasztikus, ha bejönnek neked a dolgok és jól játszol, de csak ha ezzel eléred a meccsre kitűzött céljaidat. A Leverkusen ellen ez megtörtént, a csapat nagyon nagyon jól játszott, akadt néhány gyönyörű pillanat és sok gólt lőttünk" - nyilatkozta Messi az uefa.com-nak.

A Barca a bajnokságban 10 ponttal le van maradva a Real Madridtól, Pep Guardiola edző is elismerte, az a hajó már elment, így a már biztos Spanyol Kupa-döntő mellett a cél a BL megnyerése.

"Nekem a legfontosabb, hogy a csapat folytassa a remek sorozatát, stílusosan nyerje a meccseket. Arról szól ez, hogy élvezzük a pillanatot, múlt héten az argentin válogatottal, most a klubommal. Így kell tovább mennünk a Bajnokok Ligájában" - mondta a szezonban 53 gólos támadó.

Következő fellépése vasárnap lesz a bajnokságban Santanderben, majd jövő pénteken BL-sorsolás, az első negyeddöntőt március 27-én vagy 28-án játsszák.