Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

11-est most nem kérhet számon a Barca

2012.03.11. 20:08 Módosítva: 2012.03.11. 20:36
Múlt szombaton, a Gijónnal szemben három büntetőt is hiányolt a Barcelona, Fábregas esése után most visszakapták. A győzelem ettől függetlenül egy percig sem került veszélybe, Messi most megállt kettőnél a Racing ellen a spanyol bajnokság 26. fordulójában.

Abidal és Alexis Sánchez sérülés, Piqué eltiltás miatt hiányzott a kezdőből. Guardiola három védővel kezdett, elöl pedig Cuenca kapott helyet Messi és Pedro mellett.

Iniestáé volt az első félidő legszebb mozdulata, a 23. percben a tizenhatoson belülről próbált a hosszú felsőbe csavarni, de labdája a felső kapufáról kipattant. Aztán Babacar úszta meg a piros lapot, Busquets bokájára csúszott rá. Csoda, hogy nem lett komolyabb sérülés az esetből, Babacar nem szólhatott volna egy szót sem, ha egyből kiállítják.

A 29. percben Messi szerzett vezetést. Xavi tette tovább Fábregasnak, aki élesen lőtte középre a labdát, Messinek csak bele kellett tennie a lábát, a végig bravúrosan védő Fernández kapus verve volt. Busquets a félidő előtt törlesztett Babacarnál, bár nem tűnt olyan durvának, de a Racing-csatár a második félidőre már nem jött ki.

Az 55. percben Cisma lökte meg a tizenhatoson belül Fábregast, aki egyáltalán nem akart állva maradni, így hát elesett. A játékvezető tizenegyest ítélt, a Racing játékosai hiába tiltakoztak. Messi állt oda, a kapu bal oldalába lőtte a labdát. A fiatal Cuenca is majdnem betalált, de Xavi remek passzából csak kapufára futotta. A Racing egyetlen helyzete egy lesgól volt, amit  érvénytelenytett a játékvezető.

Álvaro Cervera, a hétközben a másodosztályú Huelvától érkező edző vereséggel mutatkozott be Santanderben, a végére maradt a 2-0.

A Real Madrid és a Barcelona között így megint tíz pont a különbség a tabellán.

Jegyzőkönyv

Racing Santander - Barcelona 0-2 gól: Messi (29., 56.)

sárga lapok, Racing: Francis, Babacar, Soberon, Cisma, Diop, Stuani