Móric
6 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Futballcipő okozta Albert vesztét Felcsúton

2012.03.22. 22:50

Ifjabb Albert Flórián húsz hónapig dolgozott a Puskás Ferenc Akadémián képzési igazgatóként, hétfőn távolította el őt Mészáros Lőrinc.

„Az Akadémiát működtető alapítvány kuratóriuma úgy ítélte meg, hogy a munkájával összeegyeztethetetlen üzleti tevékenységet folytatott az intézmény képviseletében”  - állt a hivatalos indoklásban.

Albert a pepsifocinak reagált, miért kellett távoznia. Elmondta, egy izraeli magyar származású feltaláló kereste meg, aki kifejlesztett egy olyan futballcipőt, amelyik segíti a gyerekek képzését.

"Bemutattam a cipőt, többek tetszését elnyerte. Nem mindenkiét, és valaki úgy kommunikálta ezt, hogy felhasználtam az akadémia nevét az üzleti dolgaim miatt. Egy dologban valóban hibáztam: PFLA-s emailcímről küldtem el egy anyagot partneregyesületeknek. Egy jó pontot szerettem volna magamnak azzal, hogy egy külföldi újítást és innovációt éppen a mi akadémiánk mutat be elsőnek, de ez visszafelé sült el. Valakik meggyőzték Mészáros Lőrinc elnök urat arról, hogy én visszaélek az akadémia nevével, és amikor közölte velem, hogy nem számít rám, nem is igazán tudtam mit mondani, csak néztem értetlenül.”

Albert jogi lépéseket nem tervez, de bántja az elválás módja, tőrdöfésként élte meg.

„Pár hónap alatt elveszítettem az édesapámat és a munkámat is, nem könnyű ezt most így átvészelnem. Az ő halála amúgy is sok mindennel kapcsolatban elgondolkodtatott. Talán éppen az fájt valakinek, hogy Albert Flóriánnak hívnak valakit egy Puskás Ferencről elnevezett akadémián, és a magyar embereknek talán jelent ugyanannyit a két név – persze nyilván ez csak Magyarországra igaz, Spanyolországban máshogy van. Ha így lenne, akkor nagyon szomorú lennék, mint ahogy akkor is, ha a fradista múltam miatt neheztelt volna rám valaki” – mondta még.

Nem zárta ki, hamarosan feltűnik a Ferencváros környékén.