Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Dzsudzsák góltól mentette meg a Dinamót

2012.03.25. 14:56

Szakadó hóesésben és a nézők hógolyózása közepette a Szpartak nyert a moszkvai derbin. A Dinamót 3-1-re verte. Dzsudzsák Balázs 75 percet játszott, végig hajtott, gólvonalról mentett az első félidőben.

Az első nagy helyzetet a Dinamo hagyta ki, a 24. percben Kokorin lépett ki, a védőjén is áthúzta magát, lövése azonban a kapufa tövén csattant. A vezetést a Szpartak szerezte meg a 31. percben, Emenike a kaputól három méterre üresen maradt, és hiába állt két védő is a kapus mellett, a hálóba passzolt.

A Szpartak növelhette volna az előnyét, de Dzsudzsák megmentette csapatát a góltól. Egy szögletnél a bal kapufánál helyezkedett, a gólvonalon állt bele a lövésbe, majd a lepattanót, mielőtt átment volna a vonalon, kivágta az elcsúszó kapus felett. A szpartakosok kezezést reklamáltak, de Dzsudzsák szabályosan mentett.

A Dinamónak a félidő végén összejött az egyenlítés is, Szamedov mozdult be jól a kapu előtt, majd a jobb sarokba bombázott védője mellől.

A második félidőben Kokorin kétszer is nagy helyzetet hagyott ki, a bal oldalon ment el, először keresztbe lőtt, de lábbal védeni tudott a kijövő kapus, másodjára centikkel gurított a kapufa mellé. A Szpartak dinamós segítséggel szerezte meg a vezetést, pontrúgásnál Noboa játszott el szabálytalanságot, de meggyörnyedve a saját kapujába fejelt az ötösről.

Bár Dzsudzsák végig aktívan játszott, bal oldalról több pontos beívelése is volt, szögletei is jó helyre mentek és védekezésben is hatékony volt, Szilkin lecserélte a 75. percben.

Hiába cserélt a Dinamo, nem javult a játékuk, a nézők hógólyozása miatti hosszabbításban a Szpartak eldöntötte a meccset, Ari passzolt közelről a kapuba a kihagyó védők mellett.

A mérkőzés előtt a két csapat egyaránt 59-59 pontos volt, de gólkülönbséggel a Dinamo állt a negyedik helyen. A Szpartak három ponttal most megelőzte. Ha a Rubin Kazany legyőzi a Zenitet, akkor a Dinamo a hatodik helyre csúszik vissza.