Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Dzsudzsák: Nem nyugszom, amíg vissza nem szerzem a helyem

2012.04.06. 15:20 Módosítva: 2012.04.06. 15:21
A Dinamo Moszkva magyar szélsője szerint attól még nem dől össze a világ, mert kimaradt a Lokomotiv ellen, egyszer-kétszer benne van, hogy nem fér be a csapatba. Harcolni fog, hogy ez huzamosabb ideig ne lehessen így.
141869925
Fotó: Dmitry Korotayev

„Azért, mert egy meccsen csere voltam, még nem dől össze a világ. Ez nem vette el a kedvem semmitől. Sőt! A motivációmmal eddig sem volt gond, de az, hogy a Lokomotiv ellen nem jutottam szóhoz, csak arra sarkall, hogy még inkább odategyem magam. Amíg nem szerzem vissza a helyem, nem nyugszom" - kezdte a Nemzeti Sportnak a magyar válogatott szélső, aki a múlt vasárnapi, Lokomotiv elleni orosz bajnokin nem kapott lehetőséget. A posztján játszó Kokorin szerzett vezetést a 2-0-ra megnyert meccsen, aki Szilkin edző szerint élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

„Ha, teszem azt a mérkőzést megelőző edzésen nem én végeztem volna el a szögletrúgásokat, vagy nem feszült volna rajtam a sárga jelzőtrikó, azt mondanám, volt előzménye annak, hogy csere leszek, de így... Nem tagadom, néztem egy nagyot, amikor kiderült, nem kezdek. Állítólag taktikai oka volt, de a tréner nem köteles megindokolni a döntését. Így határozott, és kész. Oroszország egyébként sem az a hely, ahol babusgatják az embert. Nem mintha elvárnám. Kemény, őszinte világ ez. Ahogy mondják: megszoksz vagy megszöksz. Remélem, már szombaton, a Rubin ellen ismét játszhatok. Az a legszebb az egészben, hogy ahogy kikerültem a csapatból, azzal a lendülettel vissza is kerülhetek. A csütörtök délelőtti edzésen elvégzett gyakorlatokból legalábbis erre következtetek. Aztán ki tudja, mi lesz."

„Kevin Kuranyi, Andrij Voronyin vagy éppen Zvezdjan Misimovic is volt már csere. Csupán egyvalamitől ódzkodom, mégpedig attól, hogy a nyolcvannyolcadik percben küldjenek be, amikor már semmire sincs idő. Na, az bántana. Ha egy perc jut nekem, akkor annyi. Bár az már leforrázott volna, ha időhúzó csereként számolnak velem. Nem fértem be a csapatba? Oké, ez egyszer, esetleg kétszer benne van, ám huzamosabb ideig nem lesz így, arról gondoskodom. Ha harc, hát legyen harc! Állok elébe!″ – folytatta Dzsudzsák.

„Nem mentség, csupán tény: az orosz bajnokság nagyban különbözik a hollandtól. A Premjer-liga stílusát még szoknom kell. Ami Eindhovenben jól ment, azt nyilván Moszkvában is erőltetném, itt azonban másra is figyelnem kell. Amíg a PSV-ben szó szerint játszottuk a futballt, a Dinamóban brusztolni is kell. Irtózatos kemény csatát vívok az ellenféllel, védekeznem kell, mi több, ha a helyzet úgy kívánja, a gólvonalról kell mentenem. Korábban ez nem volt jellemző rám. Ezt persze nem panasznak szánom. Én választottam Oroszországot, a problémát nekem kell megoldanom. És megnyugtatok mindenkit, meg is oldom."

A jelenleg ötödik, 62 pontos Dinamo a hatodikat, a 61 pontos Rubint fogadja a hétvégén, ha megveri, nagy lépést tehet a kupaszereplés felé. A következő hétvégén volt csapata, az Anzsi vendége lesz Dzsudzsák.