Vendel
6 °C
19 °C

Balotelli kilenc meccs eltiltást kaphat

2012.04.10. 16:12

Elnézést kért legutóbbi viselkedéséért Mario Balotelli, a Manchester City támadója, akit vasárnap, az Arsenal elleni PL-meccsen állítottak ki.

"Nagyon sajnálom, ami történt, és hogy csalódást okoztam a Manchester Citynek, különösképpen az edzőmnek, Roberto Mancininek, akit az egyik legjobbnak tartok és csodálok" - írta Balotelli közleményében. Mancini hétfőn jelezte, hogy ebben a szezonban már nem számít játékosára. Később Cesare Prandelli szövetségi kapitány is megfenyegette: ha nem kér bocsánatot, és folytatja az ámokfutást, akkor nem viszi ki a nyári Európa-bajnokságra. "Egyszer már kimaradtam a válogatottból egy hülyeség miatt, nem akarok megint" - tette hozzá a 21 éves játékos, akit februárban az amerikaiak elleni barátságosra nem nevezett a kapitány sorozatos hülyeségei miatt.

Balotellinek ez már a harmadik pirosa volt a szezonban, ráadásul könnyen lehet, hogy papíron megkapja a negyediket is, ami kilencmeccsesre növelné eltiltását: a vasárnapi piros lap után automatikusan egy találkozót kell kihagynia, mivel ez volt a harmadik, ez automatikusan kettővel növekszik. További három meccset kaphat azért a belépőért, amit Alex Songgal szemben követett el vasárnap. A bíró le sem fújta a talpalást, de ha azt írta a jelentésébe, hogy nem látott szabálytalanságot, akkor Balotelli videóról büntethető. Amennyiben ez megtörténik, akkor ez a negyedik piros, ami kapásból még újabb három meccsel toldja meg a büntetést - vagyis már 9-nél járunk, így mivel a bajnokságból hat forduló van hátra, Mancininek nem is kellene kiraknia a keretből az olaszt, az eltiltás megoldaná a problémát.

Balotelli az 1-0-ra elveszített meccs első félidejében Song sípcsontjára talpalt rá brutálisan, amiért még csak sárgát sem kapott, ment tovább a játék. A 90. percben aztán csak kiállíttatta magát: Sagnát rúgta fel, amiért megkapta második sárgáját.