Salamon
-1 °C
13 °C

Bűn rossz kupadöntőn buktak Dzsudzsákék

2012.05.09. 15:10

Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a Dinamo Moszkva-Rubin Kazany Orosz Kupa-döntőt, de csapata egy 78. percbeli távoli Jeremenko-lövéssel 1-0-ra kikapott.  A Jekatyerinburgban, telt ház előtt megrendezett meccs borzasztóan gyenge volt, az egy fokkal jobban játszó Rubin megérdemelte a győzelmet. A magyar szélső nem kapott labdákat, sokat nem tudott mutatni.

Az első tíz percben még keresték, de aztán inkább a jobb oldalt erőltették csapattársai. Dzsudzsák a negyedik percben szép csellel etette meg védőjét, de a labdát már nem tudta rendesen megjátszani. A 12. percben Misimovic hagyta ki a Dinamo első félidőbeli legnagyobb helyzetét, egy középre adás után állt pontosan szemben a kazanyi kapussal, de nagyjából tizenkét méterről belelőtte a labdát. Hat percre rá aztán a Kazany szerezhetett volna vezetést, de kihagyták a meccs ziccerét. Shunin bravúrral védett egy fejest, a kipattanót pedig Jeremenko három méterről vágta a felső kapufára.

A 27. percben a jobb oldalon elfutó Kuranyi kapott magas labdát, de a lövés nem volt az igazi, Rhyzikov könnyen védte. Nem sokkal a félidő lefújása előtt Dzsudzsák próbálkozott jobbal, 18 méterről, de erőt már nem tudott belevinni a lövésbe.

Az 54. percben Jeremenko cselezte magát lövőhelyzetig, távolról próbálkozott, nem is rosszul, a kapus nehezen védte. Dzsudzsákot továbbra sem próbálták megjátszani társai, Kuranyit keresték minden labdával, általában sikertelenül. Az első értékelhető megmozdulásra a 75. percig kellett várni, ekkor a kazanyi Natho vállalta el jó 35-ről, lövése a lécről pattant le, de a vonal elé. A Dinamo kapusa verve volt.

Három percre rá Jeremenko már nem hibázott, távolról vette célba a bal alsót, Shunin csak beleérni tudott a bivalyerős, kifelé csavarodó lövésbe. 0-1.

Bár Dzsudzsák 90 percet pályán volt, bizonyítani nem tudott, a labdákkal nem keresték, csapata gyengén játszott. A Rubin így jövőre indulhat az Európa Ligában, ami a Dinamónak is meglesz, mivel a bajnokságban ötödiknél rosszabb helyen már nem végezhet, ez pedig még kupaindulást ér.