Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Drámai tizenegyespárbaj bő 10 percben

2012.05.20. 09:48

A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el a Bajnokok Ligájának idei döntője, a 11-eseket pedig a Chelsea rúgta jobban.

A Bayern kezdte, Lahm berúgta, Mata lövését azonban Neuer védte. A második sorozatot Gomez nyitotta, eredményesen, a Chelsea-től David Luis is bevarrta. Harmadik körben Neuer rúghatott, a kapus eredményes volt, majd Lampard is magabiztosan is értékesítette a tizenegyest. Olic a negyedik körben kihagyta, Ashley Cole viszont berúgta. Schweinsteigeren a kapufára rúgta, így a Chelsea részéről Drogba dönthetett, az elefántcsontparti pedig a sarokba helyezte, így története során először ünnepelhetett Bajnokok Ligája-győzelmet a londoni klub.

A futball szombat este a politikánál is fontosabb volt: Barack Obama Angela Merkel német kancellárral és David Cameron brit miniszterelnökkel nézte végig Camp Davidben, a G8 országok csúcstalálkozójának helyszínén a büntetők televíziós közvetítését.

A német és a brit vezető már előre jelezte, hogy meg akarja nézni a döntőt, és a mérkőzés idején hiányozni fog a tanácskozásról.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes szerint az amerikai elnök meg nem nevezett más vezetők társaságában a Camp David-i elnöki pihenőhely főépületében csatlakozott Merkelhez és Cameronhoz. Az amerikai forrás szerint a vezetők kifejezték együttérzésüket Merkelnek, amikor lehangolt lett a német csapat veresége miatt.