Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Juhász: Hét év után elég az Anderlechtből

2012.05.21. 10:57
A közelmúltban ujjműtéten esett át Juhász Roland, a belga bajnok Anderlecht védője, aki ennek ellenére játszhat a magyar válogatott következő két barátságos mérkőzésén.

A hét éve Belgiumban légióskodó védő - aki az Anderlechttel negyedik bajnoki aranyérmét nyerte idén - az m1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy tavaly augusztusban sérült meg az ujja, azóta ez volt a harmadik, és egyben legkomolyabb operációja. Juhász ezen a héten megy vissza kontrollra, kap egy olyan speciális kötést, amellyel tud majd játszani június 1-én a csehek, három nappal később pedig az írek elleni válogatott mérkőzéseken.

A szombati Bajnokok Ligája-döntőnek az Anderlecht számára komoly tétje volt, egy Bayern-győzelemmel a csapat egyből a főtáblán kezdhetett volna a BL következő szezonjában. Juhász épp ezért dühös volt a Chelsea-sikere miatt, mivel a főtáblához így két selejtezőkörben kell nyernie majd csapatának, ám hangsúlyozta, szomorkodni nem érdemes, előre kell nézni.

Egyáltalán nem biztos, hogy a hátvéd ott lesz a csapatban. A nyáron 29. életévét betöltő Juhász szerint az egyik utolsó esélye lesz arra, hogy továbblépjen, és ő szeretne élni a lehetőséggel.

„Szeretem a csapatot, a várost és engem is megbecsülnek, de hét év után úgy érzem, elég volt, szeretném kipróbálni magam máshol, egy erősebb bajnokságban. Persze akkor sem leszek szomorú, ha maradok az Anderlechtnél."

A védővel kapcsolatban az utóbbi időszakban három klub érdeklődéséről lehetett hallani. Juhász jelezte, ő is a német Borussia Mönchengladbach, a török Besiktas és az ukrán Dnyipro csapatairól hallott, mint lehetséges vevők. Juhász nem titkolta, elsősorban Nyugaton szeretne maradni, így a három közül ha választhatna, mindenképpen a bundesligás Mönchengladbachhoz igazolna. Hangsúlyozta, hogy a jövője majd csak a nyáron dől el, addig még a válogatott meccsek várnak rá.